Laddar

HA-supportern om välgörenhetsbråket: ”Ingen kommentar”

Hells Angels initiativ att skänka mat till de hemlösas förening i Hässleholm har skapat debattstorm. Men nu får MC-klubben delvis stöd från polischefen Pär Cederholm: "Jag tycker det är behjärtansvärt att man ger mat till hemlösa, sedan om det kommer från kriminella eller inte är en ganska svår nöt att knäcka."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

För snart två veckor sedan anordnade Hells Angels en fest tillsammans med supporterklubben Wishbone i Hässleholm. Maten som blev över, 50 infrysta portioner, valde MC-klubbarna att skänka till HIH, Hemlösa i Hässleholm.

24Kristianstads artikel från i söndags har blivit en viral succé och veckans mest lästa på sajten.

Pär Cederholm är lokalpolischef i Hässleholm och har örnkoll på den lokala HA-avdelning som etablerades i staden tidigare i år. Han menar att bägge sidor, på sitt sätt, har rätt.

– Har maten köpts för kriminella medel är det inget att förespråka, men har man köpt den med beskattade medel, det är ju många i HA som har vanliga jobb, så tycker jag det är jättebra att de ger maten till hemlösa, säger Pär Cederholm.

Förstår du den negativa reaktionen? – Absolut. Det är ju så att de här MC-gängen är kopplade till kriminella nätverk, och de har emblem och en del attribut som gör att folk blir oroliga, klart att det skapar oro.

Gick själva festen lugnt till? – Ja, det var en lugn fest i slutet sällskap. Vi har inte varit på festen, men vi har inte fått några klagomål heller. Däremot kontrollerade vi ett stort antal tillresta i samband med festen, men det är ett standardförfarande från vår sida. Nykterhet, konstellationer, om det finns individer i nätverk och så vidare.

Hur hanterar ni det faktum att HA har etablerat sig i Hässleholm? – Vi jobbar mot HA i ett nationellt perspektiv. Och vi jobbar i Hässleholm som överallt annars. Vi stör dem precis som vi stör dem överallt annars. Vi jobbar med nolltolerans mot kriminella gäng och gör särskilda insatser.

24Kristianstad har varit i kontakt med HA-supportern Tommy Plato som var på festen. Han är fåordig när vi får tag på honom.

Vad tycker du om reaktionerna som uppstått efter att ni gav de hemlösa mat? – Det har jag ingen kommentar till, säger han.

Fotnot: Tommy Plato benämndes tidigare felaktigt som HA-medlem.’

LÄS MER! Payback Sveriges generalsekreterare Peter Schjerva om polischefens kommentarer: ”Polisen går vilse när det gäller lagen och kunskapen om MC-klubbar.”

Relaterade artiklar