HA-supportern om välgörenhetsbråket: ”Ingen kommentar”

Hells Angels initiativ att skänka mat till de hemlösas förening i Hässleholm har skapat debattstorm. Men nu får MC-klubben delvis stöd från polischefen Pär Cederholm: "Jag tycker det är behjärtansvärt att man ger mat till hemlösa, sedan om det kommer från kriminella eller inte är en ganska svår nöt att knäcka."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

För snart två veckor sedan anordnade Hells Angels en fest tillsammans med supporterklubben Wishbone i Hässleholm. Maten som blev över, 50 infrysta portioner, valde MC-klubbarna att skänka till HIH, Hemlösa i Hässleholm.

24Kristianstads artikel från i söndags har blivit en viral succé och veckans mest lästa på sajten.

Pär Cederholm är lokalpolischef i Hässleholm och har örnkoll på den lokala HA-avdelning som etablerades i staden tidigare i år. Han menar att bägge sidor, på sitt sätt, har rätt.

– Har maten köpts för kriminella medel är det inget att förespråka, men har man köpt den med beskattade medel, det är ju många i HA som har vanliga jobb, så tycker jag det är jättebra att de ger maten till hemlösa, säger Pär Cederholm.

Förstår du den negativa reaktionen? – Absolut. Det är ju så att de här MC-gängen är kopplade till kriminella nätverk, och de har emblem och en del attribut som gör att folk blir oroliga, klart att det skapar oro.

Gick själva festen lugnt till? – Ja, det var en lugn fest i slutet sällskap. Vi har inte varit på festen, men vi har inte fått några klagomål heller. Däremot kontrollerade vi ett stort antal tillresta i samband med festen, men det är ett standardförfarande från vår sida. Nykterhet, konstellationer, om det finns individer i nätverk och så vidare.

Hur hanterar ni det faktum att HA har etablerat sig i Hässleholm? – Vi jobbar mot HA i ett nationellt perspektiv. Och vi jobbar i Hässleholm som överallt annars. Vi stör dem precis som vi stör dem överallt annars. Vi jobbar med nolltolerans mot kriminella gäng och gör särskilda insatser.

24Kristianstad har varit i kontakt med HA-supportern Tommy Plato som var på festen. Han är fåordig när vi får tag på honom.

Vad tycker du om reaktionerna som uppstått efter att ni gav de hemlösa mat? – Det har jag ingen kommentar till, säger han.

Fotnot: Tommy Plato benämndes tidigare felaktigt som HA-medlem.’

LÄS MER! Payback Sveriges generalsekreterare Peter Schjerva om polischefens kommentarer: ”Polisen går vilse när det gäller lagen och kunskapen om MC-klubbar.”

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar