Laddar

Granne slog larm om lägenhetsbrand – en person brottsmisstänkt: ”Vi har hållit förhör”

(Uppdaterad 19.29) Räddningstjänsten tvingades bryta upp dörren till bostaden.

delningar

Strax efter klockan tre på måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en lägenhet på Fredrik Bööks väg på Österäng. Det var en granne som slog larm efter att ha hört brandvarnare och sett rök sippra ut ur brevinkastet.

Räddningstjänsten tvingades bryta upp dörren och det visade sig att branden var av mindre karaktär. Även polis var på plats.

– Det var ett ljus som har brunnit och som därmed startat branden. Vi har hållit förhör och kommer att skriva en anmälan, men den är inte klar än, så därför vet jag inte vilken brottsrubricering ärendet har, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisens ledningscentral vid 18-tiden.

Vid 19.30-tiden var polisens rapport från platsen klar.

– Det har skrivits en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. En person misstänks efter att ha glömt att släcka ett ljus så att det tagit sig vidare, säger Bratt.

Bostadens sovrum blev brandskadad vid händelsen och resterande delen av lägenheten av lägenheten blev rökskadad. Enligt uppgifter från räddningstjänsten ska det dock inte ha funnits någon spridningsrisk.

Relaterade artiklar