Laddar

Gott om KDFF-bekantingar i EM

På söndag startar EM i Nederländerna. En nuvarande Kristianstads DFF-spelare och flera med förflutet i klubben deltar i mästerskapet.

delningar

Söndag 16 juli inleds det tolfte Europamästerskapet, vilket i år avgörs i Nederländerna. I dagens Kristianstads DFF-trupp är det enbart en spelare som blivit uttagen till mästerskapet. Mittbacken Sif Atladóttir, 32, är nämligen föga förvånande en del av Islands trupp. För Atladóttir och hennes lagkamrater inleds EM mot Frankrike på tisdag – varefter Schweiz och Österrike väntar i övriga gruppspelsmatcher.

Även Lorca van de Putte, 29, vars kontrakt med Kristianstads DFF löpte ut den 30 juni, är uttagen till mästerskapet. Vänsterbacken må ha haft en skadedrabbad vår men lyckades ändå knipa en plats i Belgiens trupp.

EM-spelare som, likt van de Putte har ett förflutet i Kristianstads DFF, är nämligen desto fler. Hólmfríður Magnúsdóttir (Island), Ifeoma Dieke (Skottland) och Stina Lykke Petersen (Danmark) är samtliga uttagna i sina respektive hemländers trupper. Även den svenska truppen innehåller som bekant ett flertal spelare med förflutet i Kristianstads DFF – det i form av Hedvig Lindahl, Nilla Fischer och Kosovare Asllani.

Europamästerskapet pågår fram till 6 augusti. För Sveriges del väntar Tyskland, Ryssland och Italien i gruppspelet.

Relaterade artiklar