Laddar

Glädja Barn samlade in tusentals kronor till Barncancerfonden

Skolprojektet Glädja Barn arrangerades i samband med bilträffen C4 Springbreak i helgen. Genom allt lotteriförsäljning till ansiktsmålning samlades pengar in till Barncancerfonden.

delningar

Det hela började med en skoluppgift för de fyra eleverna på entreprenörskolan: Lilly Haraldsson, Michelle Nilsson, Josefine Delkertz och Felicia Thyrén. I mars månad började de att planera för en barndag i samband med bilträffen C4 Springbreak efter att ha hört talas om det nya evenemanget. De påbörjade då också en jakt på sponsorer. I helgen genomfördes projektet där syftet är att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Eftersom att vi gör dagen för barnen så vill vi att pengarna ska gå till dem. Att drabbas av cancer som barn är hemskt och därför vill vi göra allt vi kan för att hjälpa. Målet är att få in 7 000 kronor. Vi har tidigare fått in pengar genom en insamling via Facebook och har under dagen fått in mer bidrag, säger Felicia Thyrén.

En Scooby Doo-bil, en hoppborg, ansiktsmålning, fiskedamm, brandbil och mycket mer fanns på plats för barnen att roa sig med. Företag skänkte vinster till lotteriet och flera frivilliga har ställt upp för att glädja barnen. En av dessa är Linda Ågren, kanske mer känd som sjöljungfrun Ariel.

– Jag hörde talas om att de skulle ordna en dag till förmån för sjuka barn och ville då hjälpa till. Jag vill göra mer välgörenhet. Om man kan sprida glädje så tycker jag att man ska göra det, säger hon.

Även två bärgningsbilar fanns på plats för barnen att provsitta och titta på. Firman delade ut ballonger till barnen i det strålande solskenet.

– Vi ville gärna ställa upp. Lastbilar är populärt hos barnen, säger Daniel Svensson.

För de många barnfamiljer som besökte C4 Springbreak var ”Glädja Barn” uppskattat. Samtidigt som besökarna tittade på de hundratals vrålåken, kunde barnen roa sig med att leka.

– Det finns mycket här att göra och är bra att det görs för en god sak, säger Malin Bergkvist, en av mammorna på besök.

Relaterade artiklar