Gemensam insats för integration i Kristianstad

Foto: Pressbild.

Sex idrottsklubbar går ihop.

delningar

Sex idrottsklubbar i Kristianstads kommun gör nu en gemensam insats för integration. Inför en match kommer etablerade svenskar och nyanlända att få möjligheten att fika tillsammans och sen se på match tillsammans. Syftet med initiativet är att bidra till ett öppnare och mer inkluderande Kristianstad. 

Träffen kommer att arrangeras under 2018/2019 en gång per förening och flytta runt mellan klubbarna. 

– Jag är tacksam för att klubbarna vill vara med. Jag tror på att vi måste arbeta ännu mer tillsammans och erbjuda mötesplatser som är lättillgängliga. Att gå och se en match med en ny bekantskap kan förhoppningsvis leda till fler träffar, säger Maria Asklund, planeringsstrateg Kristianstads kommun i ett pressmeddelande. 

Vid första tillfället kommer 25 nyanlända att matchas med 25 etablerade svenskar. 

– Vi är väldigt glada för att kommunen kom med den här idén. Vi vill såklart vara med och visa upp Sveriges häftigaste handbollsklubb. Om vi kan vara med och bidra till att en ny kompisrelation bildas som i sin tur kanske kan leda till ett jobb så är det fantastiskt, säger Adam Tell, kommersiell chef IFK Kristianstad.

Fikastunderna arrangeras i ett samarbete mellan Kristianstads kommun, Kompis Sverige, Den orangea staden, IFK Kristianstad, Kristianstad Handbollsklubb, Kristianstad Ishockeyklubb, Kristianstad DFF, Kristianstad FC och  Kristianstad Predators.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar