Gamla bokhandeln blir popup-butik för välgörenhet

Här på Västra Storgatan i gamla bokhandeln öppnar popup-butiken. - Foto: Henrik Nordell

Nu fylls lokalen i centrala Kristianstad av konst. Allt för Tim Anderssons minnesfond.

delningar

Den senaste veckan har ArtQueen haft en tillfällig butik i Hallberg Gulds gamla lokaler. Nu stängs den och istället fylls den gamla bokhandeln av konst. Där kommer det att samlas in pengar till stiftelsen Tim Anderssons minnesfond – för att hedra hans 25-årsdag.

– Ett 60-tal konstnärer finns representerade, varav de flesta har skänkt sina verk till minnesfonden. Hit kan man komma in och få inspiration och en upplevelse. Folk tycker att det är kul när det öppnar en lite annorlunda butik i stan. Här kan besökarna köpa konst där pengarna går till minnesfonden, säger Rebecca Salomonsson.

På måndagen sattes alla konstverk och inredning på plats. En stor mängd tavlor, skulpturer, en målad byrå och gunghäst finns bland verken. Fastighetsägarna Byggnads AB Bröderna Persson ställer upp med lokal. Representanter från stiftelsen hjälper till med försäljningen.

Varje år delar stiftelsen ut ett stipendium på 5 000 kronor samt ett konstnär till en kille eller tjej i åldern  13-23 år. Det går till de som själva har drabbats av psykisk ohälsa eller har stöttat eller uppmuntrat till ett bättre mående. Visionen är att fler stipendier ska kunna delas ut med pengarna som kommer in.

– Vi vill göra fler donationer. Det är viktigt att uppmärksamma ungdomar och psykisk ohälsa. Med pengarna kan de exempelvis gå en kurs eller få en upplevelse, de bestämmer själva hur det ska användas, säger Rebecca Salomonsson.

Popup-butiken på Västra Storgatan kommer att ha öppet till den 12 november. Där kommer också finnas en insamlingslåda för minnesfonden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar