Fyra män åtalas för narkotikabrott i Kristianstad

Polisen har tagit fast ett flertal personer misstänkta för narkotikabrott. Nu blir de åtalade. - Foto: Mostphotos

Fyra män från Kristianstad åtalas nu efter en insats från polisen. Samtliga misstänks ha använt droger.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Stämningsansökningarna lämnades in av åklagaren i slutet av veckan. Det innebär att fyra personer i Kristianstad nu kommer att ställas inför rätta misstänkta för ringa narkotikabrott. Samtliga åkte fast på bara ett fåtal dagar i mitten av juli månad. Nu riskerar de att straffas med dagsböter eller fängelse.

Den 13 juli tog polisen fast en 38-årig man som misstänks ha använt cannabis. När han visiterades visade det sig att han också hade andra typer av narkotika på sig. 

Den 14 juli tog polisen ytterligare två narkotikapåverkade personer. Båda fick lämna prover. Den ena stoppades på Rörvägen misstänkt för att ha använt cannabis. Han varken erkänner eller förnekar. 

Den andra mannen togs i Tivoliparken. Han hade på sig 0,18 gram kokain och misstänktes vara påverkad av både kokain och amfetamin. Han förnekar både användande och innehav.

En tredje person, 23 år gammal, körde bil påverkad av narkotika. Även han åtalas nu vid Kristianstad tingsrätt. Mannen stoppades på Fredriksdalsvägen den 19 juli misstänkt för att ha använt cannabis, något som han förnekar. Analysproverna visar dock att han haft de ämnena i kroppen.

Sett till de senaste åren har antalet anmälda narkotikabrott minskat i Kristianstad. Förra året upprättades totalt 698 anmälningar. Hittills under årets första sju månader har det gjorts 533 anmälningar om brott enligt narkotikastrafflagen.

Det har skett en ökning detta år i Region Syd, men främst i storstäderna. Cannabis är den vanligaste drogen på gatan enligt Ekot.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar