Laddar

Fyra lag från kommunen till Gothia Cup

När årets Gotha Cup går av stapeln deltar fyra lag från Kristianstads kommun i ungdomsturneringen.

delningar

Sedan 1975 har Gothia Cup arrangerats i Göteborg. Under vecka 29 går årets upplaga, av världens största ungdomsturnering, av stapeln. Bland de 1 758 lagen som deltar finns fyra stycken från Kristianstads kommun.

Det yngsta lokala laget som åker upp till turneringen är Åsums BK:s P14-lag. Laget återfinns i Grupp 11 tillsammans med Mullsjö IF, Guldhedens IK och Lizzy Football Club från Ghana.

I den ett år äldre pojkklassen, den för 15-åringar, återfinns två stycken lag från kommunen. Det handlar då om Nosaby IF och Åhus Horna BK. För Nosabys del väntar två utländska motståndare – i form av Salesianos Guadalajara (Spanien) och Beirut FAC 1 (Libanon) – samt Norrby IF i grupp 22. Åhus Horna befinner sig i sin tur i grupp 15 och möter där FC Järfälla, Keflavik (Island) och Union 60 (Tyskland).

På flicksidan deltar ett kommunalt lag. Det är Åhus IF:s F15-lag som beger sig till Göteborg. De har där lottats in i grupp 18 – i vilken de ställs mot Åkersberga BK, Skultorps IF och Amiens Picardie FC (Frankrike).

Samtliga lokala lag inleder sitt gruppspel på måndag och avslutar detsamma på onsdag.

Relaterade artiklar