Laddar

Fyra IFK-spelare i bruttotrupper till EM och VM

Bruttotrupperna till damernas U17-EM och herrarnas U19-VM är släppta. I bägge trupperna finns IFK Kristianstad-spelare med.

delningar

I sommar väntar två stycken handbollsmästerskap för Sverige – då herrarnas U19-landslag beger sig till VM i Georgien medan damernas U17-landslag ska på EM i Slovakien. Om IFK Kristianstad blir representerat i mästerskapen återstår att se – klart är i alla fall att flera IFK-talanger är uttagna i bruttotrupperna.

Förbundskapten Niklas Harris har tagit ut en 28-mannatrupp till damernas U17-EM, vilken kommer att bantas ner till 16 spelare till mästerskapet. En IFK Kristianstad-spelare lyckades ta plats i bruttotruppen – nämligen högersexan Wilma Gustafsson, vars EM-dröm alltså lever vidare.

Även Jerry Hallbäck, förbundskapten för herrarnas U19-landslag, har tagit ut en bruttotrupp på 28 spelare som sedan ska bantas ner till 16 spelare. För tre IFK Kristianstad-spelare lever VM-drömmen alltjämnt. Målvakten Gustaf Banke, vänstersexan Anton Persson och högernian Carl Möllerström – som efter säsongen lämnar IFK för Lugi – finns alla med i bruttotruppen.

Båda mästerskapen avgörs i augusti.

Relaterade artiklar