Laddar

Fyra hus har brunnit i Åhus – polisen undersöker samband

Fyra hus har brunnit i Åhus på bara en månad. Nu undersöker polisen ifall det finns något samband.

delningar

På bara en månads tid har räddningstjänsten fått rycka ut till fyra bränder i villor och fritidshus i Åhus. Flera av dem misstänks vara anlagda och rubriceras som mordbräder. Senast natten till i dag tog det fyr i en fastighet på Strandvägen.

– Vi tittar på dem gemensamt och ser om där finns något samband. Det har kommit in något tips. Finns där någon som gjort iakttagelser får den personen gärna höra av sig, har Tommy Börjesson, utredare vid polisen i Kristianstad sagt till Kristianstadsbladet efter den näst senaste branden.

Redan tidigare under våren brann det i containrar, sophus och halmbalar runtom i kommunen. Där ska polisen ha hittat spår i några av fallen och misstänker att yngre personer ligger bakom. Efter det har flera fastigheter brunnit inom ett begränsat område inom Åhus.

På Krokiga gatan inträffade den första branden i ett sommarhus den 4 april. Grannarna upptäckte att det brann och slog larm. Elden ska ha startat i ena hörnan av byggnaden, men just i det fallet fanns det ingen direkt misstanke om brott.

Nästa brand var den 12 april på Illervägen i de norra delarna av Åhus. En sommarstuga blev övertänd och brann ner till grunden. Bara 11 dagar senare brinner det återigen i samma område, denna gång i ett fritidshus på Kaninvägen. Ingen person har blivit fysiskt skadad i någon av bränderna.

Vid den senaste branden natten till i dag var det åter en villa som tog fyr och brann ner till grunden. Området har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen misstänker att branden är anlagd och rubricerar det som mordbrand. Ingen person befann sig i huset när det brann.

24kristianstad.se har sökt utredarna hos polisen för en kommentar. Det finns i dagsläget ingen misstänkt gärningsperson för sommarstugebränderna.

Anmälda bränder:

Förra året anmäldes det totalt 34 fall av skadegörelse genom brand i Kristianstad, som inte var på fordon. Det kan därmed handla om allt från containrar till byggnader.

Antalet fall av misstänkta mordbränder var nio stycken i hela Kristianstads kommun år 2017. Det kan jämföras med de flera bränder i Åhus som skett bara under en månads tid.

Relaterade artiklar