Laddar

Fullt tryck på jobbmässan i centrala Kristianstad

På torsdagen var det jobbmässa på Galleria Boulevard i Kristianstad. Hundratals kom dit för att knyta kontakt med ett 30-tal av kommunens största arbetsgivare.

delningar

Det blev en välbesökt jobbmässa på Galleria Boulevard i centrala Kristianstad. Hundratals besökare fanns på plats när den öppnade klockan 11.00 på förmiddagen. Totalt fanns 32 företag representerade, alla från snabbmatskedjor till bemanningsbolag och kommunala verksamheter. – Vi hjälper företaget att hitta personal. En liknande mässa arrangerades i september och blev lyckad. Det är bra för arbetsgivare och arbetssökande att kunna mötas på det här sättet och att kunna knyta en första kontakt. Hundratals jobb ligger i potten, säger Henrik Alvesson på Arbetsförmedlingen, arrangörer för mässan.

Att jobbmässan förlagts till gallerian i centrum innebär att det blir lättillgänglig för  många. Det ger också en chans för utställarna att visa upp sig för fler än endast arbetssökande. Många av butikernas kunder fick på det sättet också möjlighet att se vilka jobb som erbjuds.

HKScan är ett av företagen på plats, kanske mest kända för sina charkprodukter. De söker 150 personer som kan jobba inom koncernen i sommar. De letar efter arbetssökande med en hög motivation, som är över 18 år och som gärna har jobbat med livsmedel eller på industri. – Vi har ett bra samarbete med Arbetsförmedlingen sedan tidigare. Fördelen med att ställa ut på en mässa är att vi möter folk personligen och får ett ansikte på dem som söker jobb hos oss, säger Mats Jönsson, HR-medarbetare på HKScan.

Ett annat annat företag på plats var Åhus Beach AB som söker folk till sina event under sommaren. Tiotusentals människor från hela Norden och Tyskland kommer då att besöka samhället, något som kräver en stor mängd personal. – Vi arrangerar Åhus beachhandboll, beachfotboll och Åhus Live, då går det åt väldigt mycket folk. Här på mässan har det varit många som vill söka sig till oss. Man kan jobba med allt från att bygga upp staket till att vara entrévakt, säger Stefan Eklund.

I faktarutan ser du några av de andra företagen som ställde ut på jobbmässan.

Deltagare på mässan: HK Scan Ica Maxi Kristianstad Tidningsbärarna Åhus Beach Spolarna McDonald’s Forex Bank Restaurang Bistro First Camp AVT Regionservice Försvarmakten Marinbasen och Stridledningscentralen Wikan Personal Online Sverige Kriminalvården Montico Gertrud Care Manpower Blå Assistans Attendo Kristianstad Arcus, Furuboda Assistans Förenade Care Kristianstad Kristianstad kommun Omsorgsförvaltningen/ Stöd- och serviceenheten Noas Assistans Industrikompetens JKS Nordjobb

Relaterade artiklar