Laddar

Full man drog kniv på restaurang

Mannen hotade restauranggäster med kniv.

delningar

Det var i slutet av maj 2017 som två män befann sig inne på en restaurang i Osby. En tredje man kom då in på restaurangen, vilket resulterade i ett bråk som eskalerade så pass att den tredje mannen drog kniv. Hässleholms tingsrätt har nu dömt en 39-årig man.

De två målsägande har berättat att 39-åringen var kraftigt berusad när han kom in på restaurangen. En av målsägande bjöd även 39-åringen på ännu mer alkohol, varpå han kort därefter blev våldsam. Han reagerade på någonting som en av de målsägande sa, reste sig upp och drog fram en kniv.

Han gjorde därefter två utfall med kniven mot en av männen. Genom att hoppa undan undvek han att bli träffad, då kniven befann sig cirka 30 centimeter från mannen.

Den 39-årige mannen har erkänt gärningen och förklarat att han kände sig hotad, vilket gjorde att han ville skrämma männen. Han menar vidare även att hoten inte bör bedömas som grova.

Hässleholms tingsrätt bedömer att utfallet 39-åringen gjort mot en av männen är att bedöma som grovt olaga hot, medan hoten mot den andra mannen inte är grova. Tingsrätten dömer således 39-åringen för grovt olaga hot, olaga hot och brott mot knivlagen.

Påföljden har bestämts till sju månaders fängelse.

Relaterade artiklar