Frisörbesöket blev en mardröm: "Jätteledsen"

Annsofies hår smulades sönder och trillade av. Här berättar hon om frisörbesöket som inte alls blev som hon hade hoppats på.

delningar

36-åriga Annsofie Lindells besök hos frisören slutade i förtvivlan. Bromöllabon har under lång tid gått till samma frisörsalong i Kristianstad och har alltid varit nöjd med sitt besök. Den här gången blev hon dock rekommenderad en annan frisör som hade hoppat in på salongen.

Annsofie hade bokat tid klockan 13.00 på onsdagen men först två timmar senare var frisören redo att ta emot henne.

– Vi diskuterade hur jag ville ha det. Jag hade bokat tid för att ljusa upp håret och fräscha upp det inför sommaren, jag gillar inte att ha gula toner. Det har funkat bra att göra så med min egna frisör.

Frisören blandade därefter färgen och penslade på det. Annsofie fick sedan sitta väldigt länge med färgen i håret.

– Jag satt där och fördrev tiden med att spela på telefonen och kolla Facebook. Frisören var inte i samma del av salongen som jag så efter ett tag ropade jag att ”jag tror det är dags att skölja ur håret nu”.

Då Annsofie inte fick något svar reste hon sig och såg då att frisören satt framåtlutad i en stol. Annsofie gick fram till kvinnan för att se hur det var med henne och försökte få kontakt med henne.

– Hon svarade inte på tilltal utan jag fick ta tag i henne och sa igen att vi nog skulle skölja ur håret. Hon verkade nyvaken.

Foton: Privat

När frisören sedan tittade igenom håret hade färgen torkat så mycket att den smulades sönder. Frisören sköljde ur håret och blandade därefter en nyansering som hon la i.

– Den sved och då hade jag inte blekningen enda in i hårbottnen. Det har jag heller aldrig varit med om.

Efter att ha fönat håret fick frisören klippa en bra bit – längre än vad Annsofie hade hoppats på. Efter åtta timmar på salongen kunde Annsofie äntligen bege sig hem.

– Jag var trött och hungrig och ville bara hem, så jag betalade.

Först hemma insåg Annsofie hur slitet hennes hår hade blivit under frisörbesöket.

– När jag vaknade kändes håret väldigt strävt. Jag slängde därför i en inpackning och gjorde mina rutiner som har funkat jättebra innan, men det gick inte att borsta håret. Det smulade sönder sig och trillade av i längderna. Jag blev jätteledsen och kontaktade min frisör. 

Efter händelsen har Annsofie varit och träffat sin vanliga frisör för att se vad de kan göra för att försöka fixa håret.

– Min frisör var jätteledsen och har bett om ursäkt.

Annsofie har försökt att få kontakt med frisören som genomförde blekningen och klippningen men har inte fått något svar. Annsofie kommer i fortsättningen att gå till sin vanliga frisör och poängterar att hon inte vill att salongen ska klandras för händelsen.

– Jag saknar mitt hår otroligt mycket. Jag är ledsen över kvalitén. Färg går alltid att fixa men att fixa hårstråna är svårare. Jag är ledsen men jag tror att det kommer att bli ett bra resultat när hon (frisören reds. anm.) har hjälpt mig. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar