Framträdande Vänsterpartist dömd för narkotikabrott

Politikern har fler brott bakom sig. - Foto: Mostphotos

Fritidspolitikern har flera domar bakom sig.

delningar

Mannen som är politiker i Vänsterpartiet i Kristianstad, har inför årets val gjort en stark personvalskampanj. För 24kristianstad.se har han tidigare berättat om hur han varit ute för att möta väljarna.

Varje dag befann han sig på en allmän plats "för att värva röster men också för att åtminstone öka valdeltagandet". Han vände sig då mot ojämlikheten, mot segregation och klyftorna mellan olika samhällsgrupper i Kristianstad.

Nu avslöjar Kristianstadsbladet att politikern har flera domar i bagaget, den senaste från år 2014. Det var något som flera andra nyhetssajter också tog upp dagarna innan valet. Minst åtta gånger finns han i belastningsregistret.

År 2001 kom det första strafföreläggandet för en misshandel. Några år senare dömdes han vid tre tillfällen för narkotikabrott. Enligt åklagarkammaren i Kristianstad så transporterade han ett halvt kilo cannabis i en väska och blev gripen. Han dömdes då till sex månader i fängelse.

Samma person dömdes år 2011 till dagsböter för ringa narkotikasmuggling. Tre år senare dömdes han åter igen till böter, denna gång för olovlig körning. Det vill säga att ha kört fordon utan behörighet. Senast för två år sedan satt politikern häktad. Han misstänktes för ett relationsbrott, men friades på grund av ett lågt bevisvärde.

Sedan nyheten avslöjades har partiledningen försökt att ta kontakt med mannen. Det är ännu oklart ifall han kommer att få behålla sina uppdrag inom partiet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar