Laddar

Fotbollsproffset på besök i Yngsjö – berättar om sin nya karriär

Jesper Blomqvist besökte Yngsjö på torsdagen. Efter fotbollskarriären har han bytt bana helt. För bara någon vecka sedan öppnades hans pizzeria.

delningar

På torsdagen höll Postkodslotteriet en sommarfest för de boende på Kärleksgatan i Yngsjö, efter att de utsetts till årets sportigaste gata. De fick då även besök av fotbollsproffset Jesper Blomqvist som är ambassadör för Miljonelvan. Han hyllade eldsjälarna i de små klubbarna, som gör att idrotten kan leva vidare även i mindre byar.

Jesper Blomqvist har en lång karriär inom fotbollen. Efter att ha spelat för . IFK Göteborg har det lett till spel i båda engelska och italienska ligan. Milan, Parma och Manchester United är några av de lag han spelat för.

Nu har dock karriären tagit en helt ny vändning. För bara någon vecka sedan öppnade han en pizzeria på Lidingö. Han är delägare i restaurangen med namnet 450 gradi.

Enligt Expressen är ett av skälen till köpet hans ekonomi. Efter att ha gjort några sämre investeringar kan han inte luta sig helt tillbaka på de pengar han drog in under sin fotbollskarriär. Nu ska pizzerian ge nya intäkter.

– Jag har spanat in den här pizzerian tidigare och har tänkt ett tag att slå till. Matkulturen i Italien har jag upplevt mycket av och de smakerna vill vi ta tillvara på. Vi serverar napolitansk pizza bakad i en vedugn, med mozzarella och kalljäst deg, säger Jesper Blomqvist till 24kristianstad.se.

Hur har det varit att öppna? – Det har gått väldigt bra, även om det har varit mycket jobb. Jag har arbetat 10-12 timmar per dag, mest med att stå i kassan.

Kanske var det då ingen slump att det även serverades pizzaslice när Postkodslotteriet besökte Yngsjö. De pizzorna kom dock från närmare håll, närmare bestämt från Pizzeria Milano i Åhus.

Relaterade artiklar