Fotbollsklubben hotas av utmätning

KFC har fortfarande det svårt ekonomiskt. - Foto: Arkiv

Kristianstad FC har skulder hos Kronofogden och hotas av utmätning. Ledningen hoppas på en lösning.

delningar

Fotbollsklubben Kristianstad FC har en kort historia. De bildades år 2015 genom en sammanslagning av Kristianstads FF och Kristianstad BoIS. Sedan starten deras A-lag spelat i Division 1, den tredje högsta serien i Sverige. Med hundratals medlemmar är de en av de största klubbarna i kommunen.

Ekonomiskt sett har det dock inte gått lika bra. Redan i somras gick föreningen ut med att de var i ekonomisk kris. De drog igång ett "rädda KFC-projekt” för att få in sponsorpengar. Sedan dess har det gjorts avbetalningar, men nu hotar Kronofogden med utmätning. Det skriver Kristianstadsbladet.

Den 22 oktober tog Kronofogden ett beslut att en minibuss av märkel Opel från år 2006 ska tas i beslag. Det är en av de få föremålen av värde. Några fastigheter äger inte klubben och fotbollar uppges de inte vara intresserade av. Skulden hos Kronofogden är i dagsläget på totalt 602 974 kronor.

– Jag är helt hundra på att man kan lösa det. Det ska gå och mycket handlar om att lyckas få förtroende, men Kronofogden och Skatteverket ser det inte så. De har en agenda som man ska följa, men man skulle behöva en längre avbetalningsplan, har den tillförordnade ordföranden Andreas Andersson sagt till Kristianstadsbladet.

Redan i början av 2018 hade KFC en skuld på totalt en miljon kronor som hade gått vidare till Kronofogden. De totala skulderna uppgick i somras till cirka 6,5 miljoner kronor, varav en tredjedel till styrelsemedlemmar. Det berättade Kristianstadsbladet tidigare i år.

Förklaringen till skulderna är helt enkelt att kostnaderna blivit högre än intäkterna. Under år 2018 tappade man bland annat 1,7 miljoner kronor i sponsorbidrag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar