Fortsatta problem med vårdslösa raketskjutningar

Polisen har fortsatt haft en del att göra i Kristianstad med anledning av ungdomar som skjuter raketer vårdslöst. - Foto: Bildbyrån

Även under lördagen sköt ungdomar raketer mot allmänheten, byggnader, väktare och poliser, rapporterar Kristianstadbladet.

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I fredags blev såväl polis som räddningstjänst attackerade med raketer i Kristianstad. Vid ett tillfälle tvingades räddningspersonal avbryta ett släckningsarbete.

Under lördagen har de vårdslösa raketskjutningarna fortsatt, rapporterar Kristianstadbladet.

– Ungdomar använder fyrverkerier på ett vårdslöst sätt och har skjutit mot allmänheten, byggnader, fordon, väktare och polis, men det finns inga kända personskador och inga frihetsberövade i nuläget. Det är inte helt lätt för polisen att stävja detta, vi gör vårt bästa, säger Rickard Lundqvist, vid polisens ledningscentral till tidningen.

Det är framför allt stadsdelen Näsby som är drabbad av oroligheterna.

Under lördagen gick polisen i Kristianstad ut med en lista över saker att tänka på inför nyårsaftons raketuppskjutningar. Polisen påminde då dels om att personer under 18 år inte får använda raketer och uppmanade även allmänheten att visa hänsyn.

I Kristianstad är det tillåtet att avfyra raketer mellan klockan 18:00 och 02:00 mellan nyårsafton och nyårsdagen. Övriga tider krävs tillstånd från polisen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar