Laddar

Försvararen: ”Ära att få representera Skåne”

Skåne möter Stockholm i onsdagens distriktsfinal. I truppen återfinns hela fem lokala spelare. ”Det är en ära att få representera Skåne”, säger Jonathan Nyström, till vardags i VMA IK.

delningar

Det skånska P17-laget är framme i final i den årliga distriktsturneringen PostNord Cup. På onsdagskvällen avgörs det om Skåne eller Stockholm blir mästare – och skåningarna är medvetna om att det lär bli en tuff match.

”Vi går såklart för vinst, vi har lyckats med det i alla matcher hittills i PostNord Cup, så jag ser alla möjligheter för vinst för Skåne. Men jag är även ödmjuk inför motståndet som har flera landslagsspelare i sitt lag, så det ska nog bli en tuff och underhållande match”, skriver Jonathan Nyström i ett sms till 24Kristianstad.

Försvararen ser, av naturliga skäl, framemot morgondagens final. Där Skåne har chans att ta sin andra raka seger i finalen.

”Det är en ära att få representera Skåne i en final, så det känns såklart fantastiskt kul och spännande”, skriver Jonathan Nyström.

VMA IK-spelaren är totalt en av fem lokala förmågor i finaltruppen. Tillsammans med Omar Dampha, Erik Eichmüller, Kalle Svensson och Carl Lundahl-Persson är han nämligen en av nordöstra Skånes representanter.

”Det känns väldigt kul att vi från den nordöstra delen av Skåne får lite spelare med i såna här sammanhang och visar att vi kan vara med och fajtas om de här platserna. Samtidigt är det väldigt roligt för mig eftersom jag har känt dessa spelarna väldigt länge nu, först genom zonläger och sen detta”.

En bidragande orsak till den ovanligt kraftiga representationen av Kristianstadsspelare i Skånelaget är att Malmö FF och Helsingborgs IF inte har med några representanter. Trots avsaknaden av spelare från de två största klubbarna har Skåne på sin väg till finalen slagit ut namnkunniga motståndare, någonting som Jonathan Nyström likt sin tränare Stefan Persson förklarar med en tydlig matchplan.

 

Jonathan Nyström (nr 4) i VMA-tröjan. Foto: Robert Rosén.

”Vi har blivit ett tajt lag som har roligt tillsammans och utanför planen, så de märks när vi är inne på planen att vi hittar varandra riktigt bra. Sen har våra tränare studerat det andra laget väldigt noggrant så vi vet hur vi ska spela och var deras svagheter är, så vi utnyttjar deras svagheter på bästa sätt. Så vi har en noggrann matchplan som som vi följer. Sen ligger vi tajt bakåt och gör få misstag och är väldigt effektiva framåt”.

Trots att Skånelaget saknar spelare från Malmö FF och Helsingborgs IF huserar de flesta spelarna betydligt högre upp i seriesystemet än Jonathan Nyström. Att han till vardags håller till i division 5-nykomlingen VMA IK ser han dock mestadels positivt på.

”Att jag spelar i div 5 för tillfället ser jag inte som ett hinder, jag ser det som en möjlighet att kunna utvecklas på andra saker inom fotbollen. Eftersom i div 5 är det mycket fokus på fysiken men med Skånelaget ligger mer fokus i tempo och passningsspelet”.

Finalen spelas i Halmstad och startar klockan 19:00 på onsdagskvällen.