Laddar

Första matchen med Serdar vid rodret

Årets första match väntar för Kristianstad FC. ”Om du vill vara ett bra lag måste du ha en bra defensiv. Men det innebär inte att jag vill spela defensivt”, säger den nya tränaren.

delningar

Efter en turbulent vinter, med hög spelaromsättning och ett tränarbyte, har det så nu blivit dags för årets första träningsmatch för Kristianstad FC. Tillika den första matchen med Serdar Dayat som huvudtränare.

– Det är den första matchen för mig, för ett par av spelarna och för den nya säsongen. Vi har tränat sedan den 15 januari. Så vi har hållit igång i tre veckor nu och är på god väg. Vi arbetar tillsammans och bygger ett lag och en lagkänsla. Nu ska vi försöka spela som ett lag både offensivt och defensivt. Vi ska gå ut och göra det vi tränat på i tre veckor, säger Serdar Dayat inför matchen mot fjolårets seriekonkurrent FC Rosengård.

Vad är det ni tränat på i tre veckor som ni nu ska visa? – Det fysiska, tekniska och taktiska ska allt bindas samman. Men det är bara den första matchen så då får vi vad vi behöver träna mer på och förbättra oss på. I nästa vecka möter vi Mjällby, och det är också en viktig match för oss. Genom matchen i morgon kan vi lägga upp en plan för de kommande tre-fyra veckorna, innan träningslägret i Turkiet.

En ny tränare innebär som bekant inte bara en ny röst i omklädningsrummet. Även spelsättet och de taktiska tankarna förändras. Efter att ha spelat ett defensivt orienterat 4-2-3-1 under Atli Edvaldssons ledning kommer Kristianstad FC nu utgå ifrån ett 4-4-2.

Planen är att defensiven fortsatt ska vara kompakt men att Kristianstad FC snabbt ska kunna återerövra boll och åter vara ett mer spelförande lag. Genom att använda sig av yttermittfältarna och en targetanfallare ska medspelarna ges möjlighet att flytta upp i banan, så att fler spelare deltar i offensiven.

– Alla spelar och tränar olika. Om du vill vara ett bra lag måste du ha en bra defensiv. Men det innebär inte att jag vill spela defensivt. Utan jag vill spela en offensiv, attraktiv och positiv fotboll med bollinnehav och passningsspel. Där vi bygger vårt spel bakifrån, förklarar tränaren.

Det enda avbräcket inför Rosengårdsmatchen är Saikou Jawneh. Gambiern dras med en knäskada och har nyligen kommit tillbaka i träning. Prognosen är dock att han inte kommer vara redo för spel på två veckor.

Kristianstad FC:s försäsong 2018: 10/2: FC Rosengård (H) 17/2: Mjällby AIF (B) 26/2: Nosaby IF (H) 3/3: FK Karlskrona (H) 10/3: Österlens FF (H) 11/3-18/3: Träningsläger i Antalya, Turkiet. Två träningsmatcher mot ännu icke-namngivet motstånd kommer att spelas. 30/3: Hässleholms IF (H)

Relaterade artiklar