Laddar

Första deltävlingen – I dag kan du utse vassaste sångaren

I dag kommer Naturum Vattenriket att hålla den första deltävlingen i sin speciella melodifestival.

delningar

I morgon kväll arrangeras inte bara den första deltävlingen i Melodifestivalen. Det blir även premiär för Vattenrikets deltävling där de ska utse den vassaste sångaren. Åtta finalister har valts ut.

– Vi har kanske inte valt de som sjunger vackrast, exempelvis Skräntärnan. Men de har ett intressant läte som kan väcka känslor. Tanken är att de ska representera de fåglar som finns i Vattenriket. Tranan brukar komma i tusental till Pulken, medan Skräntärnan håller till längs kusten, säger Erik Kohlström, naturvägledare på Naturum.

Deltävlingen kommer att starta klockan 12.00 (lördag) på Naturum i Kristianstad. Då presenterar naturvägledarna de åtta deltagarna och en vinnare för dagen kommer att koras, efter att besökarna har röstat. Inspirationen kommer så klart från den lite mer välkända schlagertävlingen.

– Vi tar fasta på fåglarnas olika karaktär. Röddromen brukar gömma sig i vassen och visar sig gärna inte på scen. Tranan är tvärtom, den gillar att dansa och hoppa, säger Erik Kohlström.

En mer övergripande tävling pågår också fram till den 10 mars. Det vill säga samma dag som finalen i Melodifestivalen arrangeras på Friends Arena i Stockholm. På Naturum kan besökarna rösta på sin favorit. På en touchskärm  man kan lyssna och avge sin röst.

 

Här är finalisterna: 1. Tranan 2. Skräntärnan 3. Gräshoppsångaren 4. Göken 5. Kornknarren 6. Rördrom 7. Sånglärkan 8. Storspov

Relaterade artiklar