Laddar

Försökte köra ifrån polis – hade amfetamin i blodet

En man i 50-årsåldern försökte köra ifrån polisen. När han stoppades visade det sig att han hade amfetamin i blodet. Nu har mannen dömts.

delningar

Hässleholms tingsrätt dömde nyligen en man i 50-årsåldern till två månaders fängelse. Det sedan han stoppats utav polis i Hästveda i september 2016 – och då visade sig skyldig till flera brott.

Mannen visade vid tillfället grov oaktsamhet i trafiken, då han inte stannade på polismans tecken. Istället beslutade han sig då för att öka farten och låg i hastigheter på 90-170 kilometer i timmen på 50- respektive 70-vägar. När polisen väl lyckades få stopp på mannens bilfärd visade det sig att han inte hade rätt att framföra personbil och dessutom fanns det amfetamin i mannens blod.

Vid åtalet har mannen bekräftat att han är skyldig till grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning, men förklarat amfetaminet med att han inte fått i sig det frivilligt. Då mannen, som flera gånger tidigare är dömd för narkotikabrott, inte kunnat ge någon ordentlig förklaring på hur han fått narkotika i blodet menar Hässleholms tingsrätt att den rimliga slutsatsen är att han själv brukat amfetamin.

Totalt döms mannen på fyra åtalspunkter – nämligen grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri.

Relaterade artiklar