Laddar

Förslaget: ”Ge alla i Region Skåne gratis månadskort”

Förslaget om att politiska tjänstepersoner skulle få åka kollektivtrafik gratis fick skarp kritik. Nu vill Vänsterpartiet i stället att alla anställda hos Region Skåne får månadskort hos Skånetrafiken som löneförmån.

delningar

I början av mars lades det fram ett förslag om att politiska tjänstepersoner hos Region Skåne skulle få periodkort hos Skånetrafiken som löneförmån. Anledningen var att Region Skåne ville underlätta resandet i tjänsten. Men korten skulle gå att använda även privat, något som fick många att reagera.

Nu kommer Vänsterpartiet med ett nytt förslag. Partiet vill i stället ge alla som arbetar på Region Skåne ett periodkort.

– Vi i Vänsterpartiet anser att regionen har en reell möjlighet att påverka personalens intresse för att resa kollektivt. Därför vill vi att Regionstyrelsen får i uppdrag att återkomma med ett förslag där alla anställda ges möjlighet till att få ett månadskort som löneförmån.

Region Skåne har cirka 33 000 anställda, och skulle alla dem välja att resa kollektivt skulle det få positiva effekter för miljön, menar partiet.

– Detta är ett viktigt förslag för att uppmuntra och ge möjlighet till de anställda i Region Skåne som vill och kan, att åka kollektivt i större utsträckning, säger Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet Skåne.

Relaterade artiklar