Laddar

Förslag från byastämmorna blir verklighet

Upprustning av en lekplats och hundrastgårdar är ett par av förslagen som blir verklighet. - Foto: Mostphotos

Totalt 153 förslag lämnades in på byastämmorna runtom i Kristianstads kommun. En del av dessa blir nu verklighet.

delningar

Under hösten har politikerna och tjänstemännen i Kristianstad åkt runt på turné i byarna runtom i kommunen. Där har det kommit fram åsikter om allt från lekplatser till fortkörningar och upprustning av vattenledningar.

Dessutom har det kommit in totalt 153 konkreta förslag på vad som behövs bli bättre. Totalt 13 orter besöktes under hösten.

Nu har tekniska nämnden tagit beslut att investera totalt 800 000 kronor för att göra verklighet av en del förslag. Här är listan på de åtgärder som kommer att genomföras.

1. Väderskydd: Busshållplatserna i Venestad, Maglehem, Olseröd och Fjälkestad ska få bättre skydd mot regn, vind och snö. Kommunen har ställt frågan till Skånetrafiken och Trafikverket ifall de kan sätta upp den typen av skydd.

2. Degeberga/Maglehem: Det fanns en önskemål om att se över banvallen mellan orterna. Nu ska utsiktsplatserna och bänkarna längs gång- och cykelvägen undersökas.

3. Cykelväg: En gång- och cykelväg mellan Tvedegårdsvägen och Stridsvagnsvägen i Kristianstad ska anläggas.

4. Bäckaskog: Gång- och cykelväg i Bäckaskog ska renoveras. Det uppgavs vara stora sättningar på vägen mellan Peder Billes och Munkens väg.

5. Rastgård: Härlöv och Önnestad får hundrastgårdar. Det fanns önskemål från hundägare om sådana.

6. Rinkaby/Viby: Lekplatserna i Rinkaby och Viby får belysning. Det har också önskats belysning på flera andra platser, bland annat för att hindra skadegörelse, men där finns inga besked ännu.

7. Lekplats: I Linderöd kommer lekplatsen att rustas upp.

8. Jul: Ullstorps byalag får en julgransslinga. Man konstaterar att slingan är sliten och lampkontakterna är trasiga. Byalaget har satt upp julgransslingan som en tradition sedan år 1974.

9. Renovering: Trottoaren vid Floraparken i Tollarp renoveras. Det har även funnits önskemål om att rensa dammen. Det är planerat att göras i höst.

10. Skyltning: Förbättrad skyltning till hundbadplatsen i Yngsjö. Skylten vill de sätta upp vid väg 118.

11. Färlöv: Asfaltering vid pizzerian i Färlöv.

12. Upprustning: Lyngby bro ska rustas upp och få en informationstavla.

Relaterade artiklar