Laddar

Förlust i genrepet för KFC

Med en dryg vecka kvar till seriestart genrepade Kristianstad FC under torsdagen. Det slutade i en förlust mot seriekollegan Husqvarna FF. ”De skapar väl en chans i andra halvlek och gör mål på den”, säger Emil Åberg.

delningar

Kristianstad FC spelade under söndagen sin sista träningsmatch inför säsongen som komma skall. Seriekollegan Husqvarna FF kunde till slut dra det längsta strået på Kristianstads IP – sedan de segrat med 2-1.

– Första kvarten är jättedålig. Både vad vi gör med och utan boll. Vi är inte riktigt vakna och inte alls med på vad som händer. Sen sista 15-20 i första är vi ändå rätt nöjda. Vi skapar ett bra tryck och André Kamp gör ett jättefint mål. Så vi gick in med en god känsla i omklädningsrummet trots den usla starten, säger anfallaren Emil Åberg.

Trots ett Kristianstad FC ryckte upp sig och hade 1-1 i halvtid var det Husqvarna FF som kom att dra det längsta strået, då Amir Al-Ammari gjorde det enda målet i den andra halvleken.

– I andra halvlek har vi medvind men vi utnyttjar inte det. Utan vi slår lite chansbollar, så det blir inte så bra kvalité. Sen skapar vi inte något större tryck. Vi får en straff i mitten på halvleken, som jag missar. Målvakten räddar och jag ska bara raka in den men skjuter högt över. Det är fruktansvärt dåligt i det läget, säger en frustrerad Emil Åberg som menar att han inte finner ord för besvikelsen, och fortsätter:

– Sen gör de ett jävla skitmål. Sixten är på den men den hittar in ändå. Då blir det lite jobbigt. Kanske även för min egen del, då jag sviker laget med den missen. Vi kämpar på bra och får lite tryck i slutet men ingen riktigt het målchans.

Du sa att deras mål var ett ”skitmål”. Vad menar du? – De skapar väl en chans i andra halvlek och gör mål på den. Vi ger bort det. Det blir lite: ”Varsågoda, skjut”. Det är lite för enkelt, de behöver inte kämpa så mycket för att göra ett mål. Därför känns det som ett skitmål.

För Kristianstad FC:s del blev det därmed en tung avslutning på försäsongen, med förluster mot de bägge seriekonkurrenterna Mjällby AIF och Husqvarna FF.

– Spelmässigt är det klart att där är mer att hämta. Det är lätt för mig att vara besviken en timme efter match, speciellt när jag missat en straff och gjort så vi förlorade. Men det är bara att hoppa upp på hästen igen, säger Åberg och fortsätter:

– Det får vi visa på fredag. Då handlar det om att vinna matcher och inte spela bra. Man kan spela bra och förlora matcher och spela bra och vinna matcher. Och det är det det handlar om. Lite vinnarskallar på fredag så blir det säkert kanon.

Premiärmatchen i division 1 södra spelas på långfredagen, då nykomlingen FK Karlskrona gästar Kristianstad FC.

Kristianstad FC 1-2 Husqvarna FF Målen: 0-1 Edin Hamidovic, 1-1 André Kamp, 1-2 Amir Al-Ammari. Laget: Sixten Mohlin – Truls Verngren, Saikou Jawneh, Oliver Ekroth, Paulo Ippolito (Anton Bloom) – Nahom Girmai Netabay (Robin Clason), Antonio Rojas, Niklas Jönsson, André Kamp – Andreas Grahm (Michael Baggner), Emil Åberg.

Så var Kristianstad FC:s försäsong: 4/2: FC Rosengård 3-1 Kristianstad FC 11/2: Kristianstad FC 1-1 Landskrona BoIS 18/2: Kristianstad FC 1-3 Dalkurd FF (Svenska Cupen) 25/2: Kristianstad FC 0-3 AIK (Svenska Cupen) 5/3: Gais 1-2 Kristianstad FC (Svenska Cupen) 11/3: Kristianstad FC 1-1 IFK Malmö 12/3: Helsingborgs IF 2-0 Kristianstad FC 18/3: FK Karlskrona 2-3 Kristianstad FC 25/3: Celik Zenica 1-1 Kristianstad FC 1/4: Kristianstad FC 0-3 Mjällby AIF 6/4: Kristianstad FC 1-2 Husqvarna FF

Relaterade artiklar