Författarens kriminalroman blir tv-serie – skrev själv manus: "Nu var jag redo"

Författaren Anders Roslund. Foto: Emil Eiman Roslund.

Anders Roslund, uppvuxen i Kristianstad, kommer att få sina böcker om kriminalkommissarie Ewert Grens filmatiserade.

delningar

Tillsammans med den framlidne författaren Börge Hellström har Anders Roslund skrivit flera böcker om kriminalkommissarien Ewert Grens. Fyra av dessa böcker kommer att bli dramaserier för Viaplay. Först ut att spelas in är "Box 21", en historia om två unga tjejer från Rumänien som luras till Sverige och hamnar i sexslaveri.

Anders Roslund har varit med och skrivit manus till den första säsongen tillsammans med Stefan Thunberg. Men det är inte första gången som Roslund blivit tillfrågad att skriva manus. I TV-filmen "Odjuret" från 2012 med Ola Rapace i huvudrollen, baserad på Roslund & Hellströms första roman med samma namn, fick han nämligen samma fråga.

– Jag har alltid avböjt sådana frågor, men nu var jag redo, säger Anders Roslund, till 24Kristianstad och fortsätter:

– Den här gången ville man berätta i realtid hur det var när Ewert förlorade sin fru och när han var flera år yngre och då ville jag vara med och påverka.

Regissören för "Box 21" är Mani Maserrats, som bland annat regisserat "Vi", "Arne Dahl" och "Modus". Rollen som Ewert Grens spelas av Leonard Terfelt. Bland övriga skådespelare återfinns Simon J. Berger, Sandra Andreis och den finländska skådespelerskan Mimosa Willamo.

Vad tycker du om de skådespelare som valts ut?

– Jag träffade dem när vi hade en plåtning och då hade jag ett väldigt fint möte med Lenorad (Tarfelt reds anm) som ska spela den yngre versionen av Ewert och jag blev väldigt glad över att valet hamnade på honom.

"Box 21" produceras av Miso Film och filmas både i Sverige och Rumänien. TV-serien har nordisk premiär under 2020 på Viaplay.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar