Laddar

Företaget samlade in julklappar till behövande

Företaget från Kristianstad samlade in julklappar till behövande familjer. "Det är fint att vi kan göra något tillsammans", säger Vibeke Gustafsson.

delningar

För första gången har Bilcentrum i Kristianstad arrangerat en insamling av julklappar. Under lördagarna hela december månad har de bjudit in barn tillsammans med sina familjer. Där har de fått äta pepparkakor och träffa Bilcentrumtomten.

– Tomten har suttit inne i vår hall och barnen har fått lämna över sina önskelistor inför julen. Där har vi också haft en julgran. Under den har både vår personal och besökare har lagt julklappar som går till behövande familjer. Det har varit väldigt uppskattat, säger Vibeke Gustafsson på Bilcentrum i Kristianstad.

Julklapparna som har lämnats in är allt från gamla leksaker som inte längre används till nyköpta saker. För några dagar sedan lämnades de över till Svenska Kyrkan, som kommer att dela ut klapparna under julen.

– Det finns många behövande familjer i Kristianstad. Det är kul att vi kan göra det här tillsammans. Tusen tack till alla som har bidragit, säger Vikebe Gustafsson.

Förutom insamlingen av julklappar har företaget också skänkt 1 000 kronor per vecka under december månad till välgörande ändamål. Barnen som lämnat sina önskelistor har själva fått skriva var de vill att pengarna ska gå.

Barncancerfonden samt två föreningar som arbetar för lungsjuka och för barn vars föräldrar gått bort för tidigt, har hittills fått ta emot gåvorna.

Relaterade artiklar