Laddar

Företaget köper verksamhet i Kristianstad – ska anställa över 100 personer

Jätteföretaget har nyligen tagit över verksamheten i Kristianstad och Hässleholm. Nu vill de anställda över 100 personer.

delningar

Under våren blev det klart att Derome Byggvaror kommer köpa de 12 Bygga-anläggningarna som finns i Skåne, Blekinge och södra Småland. Affären som är värd 450 miljoner kronor är nu i hamn och nu kommer det att anställas ett stort antal personer till butikerna.

I dag gick Derome-gruppen ut med att de söker över 100 personer till sina anläggningar. Det som behövs bland annat butikschefer, säljare, tillplockare, lagerchefer, platschefer, chaufförer, takstolskonstruktörer. Inom kort kommer koncernen att lägga ut annonserna på sin hemsida.

– 103 nya medarbetare är en stor mängd människor och vi är väldigt stolta över att kunna bidra med så många arbetstillfällen i regionen. De som vill arbeta med oss har stora möjligheter att utvecklas i takt med att vi hela tiden växer och utvecklar verksamheten. Utöver erfarenhet från byggbranschen så söker vi även de som har en bakgrund inom industribranschen, då vi just nu storsatsar på ett utökat och komplett järnvarusortiment, , säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik, i ett pressmeddelande.

Av de 103 tjänsterna är det fem personer som Derome behöver anställa till Kristianstad. Resterande tjänster fördelar sig på följande orter: Helsingborg (5), Hässleholm (3), Karlshamn (3), Landskrona (44), Lund (7), Malmö (24), Markaryd (3), Perstorp (2), Ronneby (3), Sölvesborg (2), Sösdala (1) och Örkelljunga (1).

Anledningen till den stora mängden tjänster i Landskrona är att Derome kommer att öppna södra Sveriges största lager för bygg- och järnvaror där under nästa år. Det är ett beslut som togs för bara tre veckor sedan. Detta är den största rekryteringsinsats som koncernen någonsin har gjort.

– Vi värdesätter rätt person på rätt plats och tycker att det är oerhört viktigt att relationerna vi bygger med varandra, varar under lång tid framöver. Vi har etablerat oss i Sydsverige för att vi tror stenhårt på den här marknaden och nu vill vi knyta fler människor till oss som tror på våra satsningar lika mycket som vi gör, säger Johan Winroth.

Relaterade artiklar