Laddar

Föreningen ger besked om Funny Fuckup

Anton Magnusson som debatten handlat om. Skärmdump från Youtube. - Foto: Arkiv

Kulturföreningen Äntligen ger nu besked. Funny Fuckup ställs in i Kristianstad. Men nu ger produktionsbolaget nya besked.

delningar

Den 25 juli skulle komikerturnén Funny Fuckup har arrangerats i Kristianstad. Nu ger styrelsen i Kulturföreningen Äntligen beskedet att showen är inställd. Bakgrunden är att flera av arrangörerna har blivit utsatta för hot.

Det började när författaren Elaine Eksvärd delade låttexten från en av de komiker som skulle stå på scen. Det handlar om låten "Knulla barn" från år 2015 som bland annat handlar om pedofili. Det väckte vrede i sociala medier med uppmaning om att bojkotta showen.

Sedan dess har flera ställt in och så blir det även i Kristianstad. Så här skriver styrelsen för Kulturföreningen Äntligen i ett öppet brev till 24kristianstad.se:

Det är intressant att se att så många blivit berörda och fört fram sina åsikter om kultur, dess innehåll och gränserna för detta den senaste tiden, och naturligtvis skulle vi inte sätta något på scen som ingen vill ha. Men sluta sitt och tyck om vad ni inte vill ha bakom era datorskärmar, ut och konsumera kultur istället, för de flesta av er som framfört åsikter har vi aldrig sett på våra evenemang.

Föreningen berättar att de sedan starten år 2007 har anordnat mer än 1000 evenemang med över 2000 akter inom en mängd olika kulturformer från hela världen.

"Föreningen drivs ideellt, är partipolitiskt och religiöst obunden och har till syfte att främja ett festligt och brett kulturliv i nordöstra Skåne genom att skapa en plattform för olika former av scenkonst och utgöra en brygga mellan den oetablerade och etablerade kulturen. Dessutom ska vi ha roligt", skriver styrelsen.

På grund av trakasserier, mobbing, hot och hat tvingas de nu att ställa in föreställningen Funny Fuckup. De sålda biljetterna kommer att återköpas via Tickster.

Samtidigt kommer det nu ny information från Under Produktion om Funny Fuckup. Ytterligare en stad har lagts till, nämligen Hässleholm.

På samma datum som den inställda föreställningen i Kristianstad (25 juli) kommer Perrong 23 att arrangera showen. Det står dock inte vilka komiker som kommer att medverka. Så här står det på deras hemsida: "Skit i Kristianstad! Ta ditt pick och ditt pack och kom till det klassiska Perrong 23".

Relaterade artiklar