Laddar

Föreningarna arrangerar stor marknad

I morgon blir det antik- och samlarmarknad. "Vi hoppas på mycket folk" säger arrangören.

delningar

I morgon söndag klockan 9-15 kommer utställarna att finnas på plats under den traditonella antik- och samlarmarknaden i Linderöd. Evenemanget har funnits i minst ett 20-tal år och har visat sig bli ett populärt besöksmål.

Både sporthallen och i bygdegården kommer att fyllas med tusentals föremål, som nu ska säljas.

– Vi kommer att ha strax under 100 utställare, mer får vi inte plats med. Det kommer att finnas allt från porslin till textilier och gamla bruksföremål, säger marknadsgeneralen Henrik Persson.

Till marknaden lockar de med fri parkering och ett stort utbud av samlarföremål. Det gör att mellan 900 och 1 200 personer varje år tar sig dit. Det kommer dessutom att finnas en servering på plats. Arrangörer är Linderöds Folkdanslag och Linderöds Idrottsförening.

– Det hela började med att föreningarna skulle samla in pengar till sporthallen. Nu ägs den av kommunen, men överskottet fortsätter att gå till föreningarna, säger Henrik Persson.

Hur ser förväntningarna ut inför helgen? – Vi hoppas att det kommer mycket folk och att det blir en bra stämning. Det brukar alltid vara trevligt. Folk kommer inte bara dit för samlarmarknaden, utan även för att träffa gamla vänner.

Relaterade artiklar