Förbud om att smycka med djur dröjer i Kristianstad

Inför påsken skickade Miljöpartiet i Kristianstad in ett förslag om att inte tillåta offentlig smyckning med fjädrar från djur. På kommunen valde de ett annat alternativ under påsken. Men ett beslut kommer att dröja.

delningar

Det var i mitten av februari som Miljöpartiet lämnade in motionen med namnet ”Stoppa utsmyckningen av staden som kommer från djur”. De tog där upp exemplet att det under påsken brukar pyntas med fjädrar som kommer från fåglar. De skriver att det orsakar lidande för djuren att plocka fjädrarna. Därför vill de förbjuda exempelvis de påskfjädrar som inte kan spåras.

Så här skriver de i motionen: ”Miljöpartiet de gröna i Kristianstads kommun är helt övertygade om att kreativiteten är stor nog i vår kommun att hitt andra mer etiska och djurvänliga alternativ till utsmyckning av vår stad”.

Under påsken beslutade man sig tidigt för att inte använda fjädrar, utan valde istället att använda andra typer av pynt. Floristelever från Milnergymnasiet pyntade staden med pinnar och färgglada band. Fjädrarna skippade man helt.

Förslaget har sedan dess tagit upp i kommunfullmäktige och skickats vidare på remiss. Bland annat ska tekniska kontoret få yttra sig innan frågan om djurfri utsmyckning tas upp igen. Ett beslut kommer därför att dröja.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar