Folkfest i arenan när Sverige gick till VM

Det blev en riktig folkfest i Kristianstad Arena när publiken för en gångs skull inte fick bära orange.

delningar

Kristianstad Arena, där publiken normalt sett lyser orange, fick under onsdagskvällen byta skepnad när det var dags för landskamp mellan herrlandslaget i handboll och den orangea nationen Nederländerna i kampen om en plats till VM. 

Sverige som, genom sin silvermedalj i senaste EM räknas som Europatvåa, hade kniven mot strupen eftersom man mötte Nederländerna senast i lördags och åkte på en irriterande uddamålsförlust med 24-25 efter segt svenskt spel. En vinst med minst två bollar under onsdagskvällen var det som krävdes för att avancera.

Kristianstad är utan tvekan Sveriges handbollsstad och kanske var det den engagerade publikens fantastiska stöd som denna gången gjorde att svenskarna gick in med en bättre inställning. I halvlek hade de svenska herrarna jobbat upp en komfortabel ledning med 14-7.

Albin Lagergren. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Mikael Appelgren storspelade i Sveriges mål och utespelarna hade betydligt mer fart under fötterna och kämparglöd. IFK Kristianstads egna stora profil, Albin Lagergren, stod för fina prestationer och lyckades till slut sätta två baljor, till publikens glädje, innan slutresultatet skrevs till 26-20.

Nästa år är det dags för spel i Tysklands Bundesliga för Lagergren och han kunde inte hålla tillbaka tårarna när publiken inte ville sluta applådera för niometersspelaren efter matchen.

Kvällens vinst innebär att Sverige nu är klara för att spela VM 2019 i Danmark och Tyskland i januari.

-------

SVERIGE - NEDERLÄNDERNA 26-20 (14-7)

Mål Sverige: Jerry Tollbring 7, Mattias Zachrisson 7, Lukas Nilsson 4, Albin Lagergren 2, Jim Gottfridsson 2, Fredric Pettersson 2, Marcus Olsson & Max Darj

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar