FN-rapport: Här är världens lyckligaste länder

Så placerar sig de skandinaviska länderna på listan.

delningar

För att besöka världens lyckligaste land behöver du inte åka särskilt långt.

Varje år publicerar FN rapporten World Happiness Report. I år visar det sig att världens lyckligaste land är Finland med ett genomsnittsvärde på 7,632 och därmed puttar ner norrmännen från förra årets vinstpall.

Danskarna är det tredje lyckligaste folket och Sverige hamnar på plats nummer nio i år.

Rapporten sammanställs genom enkätsvar från 156 länder där invånarna får svara på frågor som bland annat handlar om ekonomi, social trygghet, frihet, korruption, generositet och förväntad livslängd.

Invånarna får sedan värdera sina svar på en skala från 0 till 10 och utifrån det får länderna ett genomsnittsbetyg.

Det är samma länder som har legat på topp tioplatserna de två senaste åren, men de har bytt plats med varandra, enligt Lonely Planet.

I rapporten fann man också att de länder med lyckligast immigranter var inte de rikaste länderna, utan snarare länder med ett socialt samt statligt stöd för ett bättre liv.

USA som tidigare har ansetts vara ett av världens lyckligaste länder har halkat ner på listan och placerar sig i år som nummer 18. Faktorer till det här anses bland annat vara att landet har mer problem med fetma, depression och drogmissbruk i högre utsträckning än tidigare.

Världens minst lyckliga land är den Östafrikanska staten Burundi, som har plågats av både inbördeskrig och etniska konflikter, enligt The Guardian.

Minst lyckliga är invånarna i Burundi, som plågats av både inbördeskrig och etniska konflikter. Landet har ett genomsnittsvärde på 2,905, jämfört med Sveriges genomsnittsvärde på 7,314.

Världens tio lyckligaste länder 2018:

1. Finland (7,632) 2. Norge (7,594) 3. Danmark (7,555) 4. Island (7,495) 5. Schweiz (7,487) 6. Nederländerna (7,441) 7. Kanada (7,328) 8. Nya Zeeland (7,324) 9. Sverige (7,314) 10. Australien (7,272)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar