Flickvännen blev misshandlad och dödshotad

Foto: Mostphotos/Ilya Andriyanov

Efter två år har en relationsbrott med misshandel och allvarliga hot lett till åtal. En man i 25-årsåldern riskerar nu att dömas till fängelse.

delningar

Det har nu gått över två år sedan misshandeln i i Kristianstad i september år 2016. En man i 25-årsåldern kommer att ställas inför rätta för att ha slagit två kvinnor, varav en var hans före detta flickvän.

Den första misshandeln skedde efter att en bekant hämtat upp mannen med en bil. Av någon anledning började de att tjafsa och mannen sade till henne: "Jag kan aldrig slå en tjej". Femton sekunder senare får hon ett slag med knytnäve i ansiktet.

Hon började att blöda näsblod och polisen kontaktades. Mannen själv hävdar att det var självförsvar och förnekar brott. Det framgår av polisens förundersökning.

Den andra misshandel började med 25-åringen tog ett lån i flickvännens namn utan hennes godkännande. Bara någon dag senare fick han sin ruta krossad på bilen. Han skyllde det på flickvännen och skickade fler hotfulla sms. Det stod bland annat "Jag ska mörda dig" och "Jag ska skjuta dig".

Kvinnan anmälde det till polisen, men då fortsatte hoten. Det hela eskalerade i november månad när paret började att bråka om en mobiltelefon. I köket ska kvinnan ha blivit slagen i ansiktet med handflatan, blivit fälld till golvet och sparkad på.

Under en längre tid blev hon också hotad att ta tillbaka sin polisanmälan. Mannen är nu åtalad för två fall av misshandel samt övergrepp i rättssak.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar