Flera tusen anställda varslas

Jättevarsel på myndigheten – 4 500 anställda varslas.

28 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

På tisdagskvällen avslöjade Dagens industri att Arbetsförmedlingen väntas varsla flera tusen anställda under de kommande dagarna. Nu står det klart att myndigheten varslar hela 4 500 anställda om uppsägning på grund av ett minskat ekonomiskt anslag. Varslet kommer beröra verksamheter över hela landet, skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

– Det är ett tungt beslut vi har tagit. Vi kommer att göra allt för att de som sägs upp får det stöd de behöver, bland annat genom Trygghetsstiftelsen, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör, Arbetsförmedlingen.

Totalt innebär neddragningen av antal anställda en besparing på cirka 800 miljoner kronor jämfört med 2018. Förhandlingar med fackliga parter inleds omgående. Eftersom Arbetsförmedlingen kommer att fortsätta utveckla digitala arbetsförmedlingstjänster kommer verksamheter som arbetar med utveckling av digitala tjänster och IT-system undantas från besparingarna.

- Januariavtalet innebär stora förändringar för Arbetsförmedlingens uppdrag. Det blir smalare och mer fokuserat. Förnyelsen av myndigheten och den digitalisering vi genomför har lagt en god grund för att fortsätta leverera på en hög nivå, säger Mikael Sjöberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.