Laddar

Flera stölder inträffade i kommunen

Ett flertal stölder inträffade i Kristianstad och Åhus.

delningar

På torsdagen inkom flera anmälningar gällande stölder i Kristianstads kommun till polisen. En stöld som inträffade under natten mot torsdagen var på Kanalgatan i Kristianstad – då någon plockade ner ett stuprör av koppar.

– Det var fyra meter långt och satt fast i en fastighet ut med Kanalgatan. Det finns inga vittnen eller andra uppgifter, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen.

Under natten till torsdagen var det även ett försök till stöld, då någon bröt sig in i en arbetsbod på Naturumsvägen. Gärningsmannen letade igenom hela boden men stal ingenting.

Vallgatan i Åhus inträffade sedan ett snatteri under torsdagsförmiddagen. En minderårig pojke försökte då stjäla med sig två Celsius, en proteinbar och en Corny Bar från en butik – men upptäcktes av väktare.

En stöld som däremot genomfördes inträffade på Estrids väg i Kristianstad. Inte mindre än 20 bilbatterier stals då från gården till en verkstad, någonting som en som arbetar på verkstaden bevittnade.

– Tjuvarna hann lämna innan de stoppade dem. Batterierna hade dock inget värde, utan skulle skrotas, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

 

Ytterligare en stöld i Kristianstad inträffade på Norra Kaserngatan under onsdagen eller torsdagen. Där stals då kylargrillen från en Volvo.

Relaterade artiklar