Laddar

Fler ska lockas att bli poliser – bjuder in till träff i Kristianstad

Polisen behöver fler som vill arbeta inom kåren. Nu bjuder de in till en informationsträff i Kristianstad.

delningar

Polisen vill få fler att söka till polishögskolan. Därför är de nu ute på turné med en informationsträff där de berättar mer om yrket, utbildningen och antagningsprocessen. I morgon klockan 18.00 kommer de till polishuset i Kristianstad.

– Många är nyfikna på polisen och här får du lyssna och ställa frågor till en nyutbildad polis som nu är aspirant. Alla är hjärtligt välkomna, säger Jan Jönsson, ansvarig för polisaspirantutbildningen i Region Syd.

Totalt nio informationsträffar arrangeras i Skåne, Blekinge och Småland. Anledningen till att de hålls just nu är att antagningen till polishögskolan är öppen mellan 14 och 31 maj. De som söker in nu har chansen att påbörja utbildningen under våren år 2019.

Polisutbildningen kan man läsa på distans. Det går redan vid ansökan att göra en önskning om var man vill bli placerad som färdigutbildad polis.

Till nästa år är det hela 1 000 elever som ska in i utbildningen. Trots att det var närmare 10 000 sökande förra omgången har få antagits. Otillräckliga betyg är en orsak. Samtidigt var det flera tusen som inte klarade av testerna. Här kan du läsa mer om de psykiska, medicinska och kunskapsmässiga kraven som ställs.

Varför ska man söka till polisutbildningen? – Om man har haft det i tankarna att utbilda sig så är detta ett bra tillfälle, när de ska utbilda så pass många polisaspiranter, säger Jan Jönsson.

Relaterade artiklar