Fem saker du gör på restaurangen – som personalen hatar

Foto: Mostphotos.

Här är sakerna du antagligen gör, men borde sluta upp med.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Att gå ut och äta på restaurang tillsammans med familj eller vänner, är det många som älskar att göra.

Men om du inte själv har arbetat inom restaurangbranschen, kan det finnas risk att ditt beteende som restauranggäst inte är särskilt uppskattat av personalen.

Här är sakerna du ska undvika att göra på restaurangen:

1. Du beställer från en annan servitris. Du vill beställa mer mat, en till öl eller liknande men servitrisen syns inte till. Så du greppar tag om en annan servitris och ber om hjälp. Problemet är att på vissa restauranger kan det röra till det ordentligt, då servitörerna kan ha egna områden att ansvara över. Däremot är det alltid okej att be annan personal att säga till din servitris att du vill ha hjälp, enligt Mitt Kök.

2. Du sitter kvar lite för länge. Självklart är det okej att sitta kvar vid bordet efter man har ätit upp sin mat och dryck. Men om det är fullt i restaurangen och du krampaktigt håller fast vid ditt halvtomma vattenglas tredje gången din servitör frågar om ni är redo för notan, är det kanske dags för dig att tänka på refrängen. Vanligtvis har personalen räknat med att ditt sällskap ska lämna vid en viss tid, så att nästa sällskap kan få sin bokning vid uttalad tid. Det skriver tidningen Insider om.

3. Du börjar själv plocka grejer från brickan. Tanken är god, du vill hjälpa personalen med en bricka som ser supertung ut, men sanningen är att du snarare gör dem en björntjänst. Personalen är riktiga experter på att bära brickan men om du plockar av något, riskerar du att få hen att tappa balansen, och i värsta fall välta brickan, enligt Mitt Kök.

4. Du samlar ihop tallrikarna själv. Risken med att stapla ditt sällskaps tallrikar, bestick och glas, är att ni inte gör det rätt. Om du inte plockar av alla bestick och matrester och lägger på översta tallriken, kommer servitören behöva göra det kladdiga jobbet i köket. Dessutom har personalen stenkoll på hur man staplar disken utan att riskera att den går sönder halvvägs till köket.

5. Du klagar på maten – när du nästan har ätit klart. Det är såklart okej att berätta för personalen om det är något med maten man inte är nöjd med. Men att vänta att berätta för din servitris att din mat var för kall, inte tillräckligt genomstekt, alldeles för genomstekt eller att du vill byta ut något som blev fel när du nästan har ätit upp, är inte så populärt bland personalen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar