Laddar

Fem nya band klara för Kristianstad Rockfest

Fem nya band är klara för Kristianstad Rockfest. Här är akterna som ska spela.

delningar

Den 14 juli arrangeras Kristianstad Rockfest i Tivoliparken. Cirka 1 800 personer besökte rockfesten förra året och nu siktar arrangörerna på att få fler gäster. Sedan tidigare är det klart att bland andra The Sounds, Mustasch, Asta Kask, Elaine, Sonny Black, Wicked Wendy och Herr Gårman ska spela på festivalen.

På måndagen presenterades ytterligare fem akter. Det innebär att hela line-upen nu ska vara klar. Här är de sista banden som bokats inför sommarens rockfest.

Phil Campbell & The Bastard Sons är den första av akterna som presenteras. Gitarristen från Motörhead åtföljs av sina egna tre söner Todd, Dane och Tyla samt sångaren Neil Starr från State and empire. Kvintetten har redan hunnit turnera med både Saxon och Guns n´Roses, gett ut en självbetitlad EP i november 2016 och sitt debutalbum ”The age of absurdity” i januari 2018.

Wasteland Skills, beskrivs som: ”Svensk metal med en touch av metalcore, catchiga låtar med grymma rytmer, levande och färgstarka”. De debuterade med albumet ”Beyond the Barrier” och åkte därefter ut på spelningar och fick fans över hela världen. Nu jobbar de på ett nytt album och en ny Europaturné är på gång till hösten.

Hedda Hatar är ett lundabaserat rockband bestående av fyra nittonåriga tjejer. Deras sound har liknats vid tidiga Black Sabbath och Led Zeppelin, men också Arctic Monkeys. De bjuder på en riffbaserad musik med en punkig attityd.

Breakout levererar tung, ösig metal där influencer som Metallica och Motörhead lyser igenom. I sommar kan ni se dem på bl.a Metallsvenskan i Norrköping och på Rockstage under Malmöfestivalen. Den 14 juli kommer de till Tivoliparken,

Bomber är det nya rockundret från Malmö som bildades för bara ett år sedan. Debutskivan Arrival är namngiven efter ABBAs mastodontplatta från 1976. De spelar arenarock för 2020-talet: varma storslagna rockproduktioner, punkig thrashighet och melodier som bara de största heavy metal-giganterna kan tävla med. Allt förpackat i en riktigt glammig outfit.

Relaterade artiklar