Laddar

Fastighetsbolaget får prestigefyllt pris

Bromöllahem vinner årets Fastigopris för den bästa integrationen. Under många år har de jobbat för en ökad mångfald bland medarbetarna.

delningar

Sedan år 2010 har arbetsgivarorganisationen Fastigo delat ut pris till landets bästa fastighetsbolag. I år var det fokus på integration och vinnare blev Bromöllahem. De har under det senaste året arbetat medveten med att öka mångfalden bland sina medarbetare, något som gett bra resultat.

–  Vi har hela tiden känt att vi har gjort något bra, för bolaget, kommunen och för de personer som vi har anställt. Att få den här utmärkelsen visar att även andra uppskattar det vi har gjort, något vi både är otroligt stolta och glada över och kommer att bära med oss en lång tid framöver, säger Henrik Bergqvist, vd på BromöllaHem i ett pressmeddelande.

En stor orsak till vinsten är den förändring som gjordes inom Bromöllahem förra året. De hade då 6 personer anställda. Samtidigt behövde de nyanställa ytterligare 8 personer när de skulle ta över skötseln av kommunens fastigheter.

Ledningen av bolaget tog då beslutet att alla nya medarbetare skulle vara boende i Bromölla, skulle vara arbetslösa och att minst hälften av gruppen skulle vara utlandsfödda.

– Bromöllahem tog chansen att i det lilla göra något stort. Det är en medveten satsning på mångfald och ökad integration i ett företag som idag har 14 anställda, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Fakta/Bromöllahem: BromöllaHem är ett helägt kommunalt bolag, som ägs av Bromölla kommun. De förvaltar totalt 1 029 lägenheter, varav 175 servicelägenheter. De förvaltar dessutom 49 lokaler i Bromölla, Näsum, Gualöv och Valje.

Relaterade artiklar