Laddar

Fastighet värd 75 miljoner är nu såld: ”Skriver kontrakt inom två veckor”

För bara några veckor sedan annonserades fastigheten ut med ett pris på 75 miljoner kronor. Nu har mäklaren hittat en köpare.

delningar

För bara några veckor sedan lade LRF Konsult ut en fastighet värd 75 miljoner kronor till salu. Det var ett av de dyraste objekten i Kristianstad på länge.

Flera fastigheter, varav några inom Kristianstads kommun, skulle säljas i form av ett aktiebolag. Det handlar om totalt 672 hektar mark med möjlighet till jakt och med fina vattendrag.

–  Det är en ganska häftig fastighet, det är ovanligt att en sådan kommer ut publikt, sade fastighetsmäklaren Felix Lindström på LRF Konsult efter att annonsen hade publicerats.

Nu har mäklaren hittat en köpare till fastigheten och annonsen har plockats ner. Säljaren är ett dotterbolag till Eon.

– Vi har kommit överens med en köpare där de har för avsikt att ta över fastigheten från år 2018 och framåt. Om allt går som förväntat tecknar vi kontrakt inom ett par veckor, säger Felix Lindström.

Ett tiotal personer och bolag intresse att vilja köpa mång-miljonfastigheterna. Det är enligt mäklarfirman en bra investering med skog som ger avkastning. Trots det höga utgångspriset på 75 miljoner kronor, blev det en budgivning.

– Det är en seriös säljare och seriösa köpare. Ett aktiebolag kommer att köpa bolaget (där fastigheterna ingår). Man måste ha respekt för att det är en hög summa, men det blev lyckat, säger Felix Lindström.

Efter denna försäljning är den näst dyraste fastigheten på Hemnet nu Åraslövsgården med ett utgångspris på 52 miljoner kronor. Även den förmedlas av LRF Konsult.

Relaterade artiklar