EXTRA: Stor insamling för VM-hundens ägare

Hund av rasen Sheltie (Ej Leela på bilden). - Foto: Pixabay

Tiotusentals kronor har hittills samlats in till stöd för Leelas ägare.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

VM i Agility avslutades under söndagen, men Leelas ägare är kvar i Kristianstad. Nu har det startats en insamling för att de ska kunna stanna till dess att hunden har fångats in. I skrivande stund har över 300 personer bidragit med mer än 70 000 kronor.

– De skrev i en grupp för Agility Europa att man borde göra en insamling till Leelas husse och matte. Då tänkte jag att det inte borde vara så svårt. Vid 11-tiden på förmiddagen startade vi den, säger Mimmi Jönsson, från Helsingborg som tagit intiativ till insamlingen.

Det har nu samlats in tiotusentals kronor. Vad säger du om resultatet hittills?

– Jag satte upp ett mål på 5 000 kronor, så detta är helt galet. Agilitymänniskor är väldigt bra på att ta hand om varandra. Jag har pratat med både Javier och Yury (Leelas ägare) och har informerat dem om att vi har insamlingen.

– Just nu behöver de hjälp med en hyrbil för att kunna ta sig runt. De behöver också tillgång till Internet och kunna betala fortsatt boende. Det kan dessutom finnas en risk att de behöver boka en ny biljett ifall de missar hemresan den 16 oktober. De ska inte behöva bli skuldsatta på grund av det här, säger Mimmi Jönsson.

Vad är anledningen till att du engagerat dig i det här?

– Jag tränar själv Agility och har egna hundar, även de av rasen Sheltie. Jag kan förstå att det måste kännas in i hjärtat att bli av med sin hund. Det måste vara hjärtekrossande att förlora sin fyrbenta vän. Det är därför vi vill hjälpa dem.

Enligt det senaste beskedet har en ID-hund undersökt området igen där Leela försvann. Den stora mängden människor som varit i rörelse kan ha skrämt henne. Därför har de bestämt sig för att bara ha en liten grupp på plats som försöker att locka henne till sg.. Inga nya skallgångar är planerade i dagsläget.

Människor med hund uppmanas nu att hålla sig borta från området vid Uddarp/Skepparslöv för att inte skrämma bort VM-hunden. Tiken av rasen Sheltie försvann under onsdagen och har sedan dess observerats vid ett flertal tillfällen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar