Laddar

EXTRA: Snart öppnar nya bio-restaurangen

Den kombinerade restaurangen och bion är på väg att färdigställas. Kolla in i bygget här.

delningar

I mitten av oktober tog Daniel Lundin över lokalerna från Ocean City efter att de stängde sin restaurang efter mer än 30 år. Sedan dess har det byggts upp en verksamhet med ett nytt koncept.

Det kommer att bli en kombination av en bio och bistro i korsningen mellan Västra storgatan och Tivoligatan. Mitt i centrala Kristianstad. Lokalen har genomgått en totalrenovering under de senaste månaderna och mer inredning kommer att sättas på plats under de närmaste dagarna.

– Väggarna är uppe och taket har målats. Entrén har flyttats för att vi skulle kunna få plats att bygga salongen och få entrén närmare baren. Här kommer vi bland annat att servera tapasliknande rätter. Det blir ett varierande utbud av mat, säger Daniel Lundin.

 

 

Baren håller på att byggas upp.

 

Hur kommer verksamheten att fungera? – Man beställer maten minst 20 minuter innan, sedan kommer vi in med den i salongen och serverar lagom till filmen börjar. De som inte vill äta i salongen kan ta en matbit eller öl efteråt i vår restaurangdel.

Har ni märkt av något intresse från Kristianstadsborna? –Ja, det har varit förfrågan både på presentkort och biljetter innan de ens har sett lokalen. Jag är imponerad och positivt överraskad. Det är fantastiskt kul, säger Daniel Lundin.

Tror du att en restaurang i kombination med bio kommer fungera i Kristianstad? – Ja, annars hade jag aldrig gjort detta. Det är klart att man är nervös, men med tanke på förfrågningarna som har kommit hittills så bör det funka.

 

 

Bygget pågår för fullt. Till vänster är den blivande salongen. Till höger syns några av möblerna (inpackade) som ska sättas upp i restaurangdelen.

 

I salongen kommer det att finnas totalt 29 platser. Ytterligare soffor och bord ska placeras ut i restaurangdelen. I salongen ska bland annat Solsidan-filmen visas. Ägaren hoppas även på att få visa filmen om Ted Gärdestad och The drakest hour. Ännu är det inte beslutat vilket datum som Roxy kommer att öppna.

Relaterade artiklar