Laddar

EXTRA: Så jobbar polisen med att utreda Åhusmordet: ”Högt prioriterat”

Det pågår just nu ett intensivt arbete med att utreda det misstänkta mordet i Åhus.

delningar

Det har snart gått tre dagar sedan det misstänkta mordet inträffade i ett bostadsområde på Äspet i södra delarna av Åhus. Natten till tisdagen hittades kvinnan i 30-årsåldern död och sedan dess har polisen arbetat intensivt med att ta reda på exakt vad som hänt.

De har sökt med hundar och har genomfört brottsplatsundersökningar på flera områden, bland annat i ett bostadshus och vid Gamla bron. På onsdagen och torsdagen gjordes ytterligare insatser.

– I går var vi på plats med husvagnen (det mobila kontoret) för att få mer information från allmänheten. Man sökte också igenom containrar som kan ha relevans i utredningen, säger Robert Loeffel, presstalesperson hos polisen.

Det är containrar i plåt från återvinningsstationen vid Gamla bron som har hämtats. Polisen vill dock inte gå ut med vad de söker efter eller ifall det har gjorts några fynd.

– Vi har totalt 10-20 poliser som jobbar med ärendet. När ett grovt brott har begåtts och en människa har bragts om livet, så är det alltid högt prioriterat, säger Robert Loeffel.

Under torsdagen hölls det även förhör med den 29-åriga man som misstänks för mordet. Han har sedan tidigare fått en advokat tilldelad. Senast i morgon klockan 12.00 måste åklagare Martin Hansson ta ett beslut ifall mannen ska begäras häktad.

Kvinnan som avlidit till följd av grovt våld mot överkroppen, har skickats ner till Rättsmedicinalverket i Lund. Antingen i dag eller i morgon kommer rättsläkarna där att göra en undersökning av kroppen.

Relaterade artiklar