Laddar

EXTRA: Restaurangjätten vill öppna i Kristianstad

Den omåttligt populära restaurangkedjan vill nu slå upp dörrarna i Kristianstad.

delningar

Kentucky Fried Chicken (KFC) har stora planer på att expandera. De kommande fem åren vill de öppna ett 30-tal nya restauranger i Sverige. Det långsiktiga planen är ha hela 100 matställen i landet. Just nu är Kristianstad en av de orter som är aktuella att etablera sig i.

– Restaurangerna i Skåne går bäst i landet. Nu tittar vi på möjligheten att etablera oss i Helsingborg, Landskrona och Kristianstad, Jesper Hollstrand, marknadschef på Nordic Service Partners, till Helsingborg Dagblad.

Sedan starten år 2014 har KFC öppnat totalt fem restauranger i landet, bland annat i Malmö och Karlstad. Under våren kommer en sjätte restaurang att slå upp portarna på Nova Lund. Dit ska även ett 40-tal medarbetare anställas. Planen är att fortsätta med mellan 5-8 nya enheter varje år.

– Vi tittar på ett flertal parametrar när vi ska öppna en ny restaurang, där den ena är hur stor befolkningen är i närområdet och hur många arbetstillfällen det finns. Vi ser också hur trafikerade vägarna är och ser då främst på större vägar som E22:an, E65:an och E6:an, säger Jesper Hollstrand till 24kristianstad.se

I Sverige drivs restaurangerna av Nordic Service Partners Holding AB. På sin hemsida skriver de ständigt att de söker nya platser att etablera sig på. Anledningen är att kycklingkonsumtionen har ökat och att de tror sig kunna lyckas med ett internationellt beprövat koncept.

– Vårt restaurangkoncept skiljer sig lite från andra snabbmatsrestauranger.. Vi gör marineringen och paneringen i restaurangen. Det går en också en trend där vi äter mer vitt kött och mindre rött, för miljön och hälsans skull. Vi äter också mer kyckling, säger Jesper Hollstrand.

Den amerikanska kedjan har inriktat sig på att tillaga och servera friterad kyckling. Den smaksätts med olika typer av marinader och kryddblandningar. Den ursprungliga produkten var Original Recipe som består av 11 olika sorters kryddor och örter”. Receptet uppfanns av KFC:s grundare Harland Sanders 1939 och är hemligt än idag.

Relaterade artiklar