Laddar

EXTRA: Restaurangjätten storsatsar – vill öppna i Kristianstad

Restaurangjätten planerar att öppna 100 nya restauranger. "Kristianstad är en superintressant stad", säger Sverigechefen.

delningar

Domino’s Pizza kommer att göra en storsatsning under de kommande åren. De planerar att öppna hela 100 nya restauranger. Det skriver koncernen i ett pressmeddelande. Särskilt i Skåneregionen kommer de att göra stora investeringar. Deras nuvarande sex restauranger finns i Lund, Malmö och Limnhamn. Nu fortsätter de expandera.

– Ett av de kraven är att staden måste ha fler än 50 000 invånare med ett sydligt läge. Många går, cyklar eller tar bilen till våra restauranger och då måste det vara enkelt att parkera utanför. Det viktigaste är befolkningen, säger Mats Åstrand, ny Sverigechef för Domino’s Pizza.

De orter som är klara för etablering år 2018 är Malmö, Helsingborg, Landskrona och Göteborg. Under nästa år kommer Domino´s även att öppna sin första verksamhet i Stockholm. Det kommer dock att dröja innan Kristianstad får någon restaurang. Staden finns inte med i planerna det kommande året, men möjligen i framtiden.

– Kristianstad är en superintressant stad, även om det inte finns i planerna inför 2018. Där finns en högskola och ett bra läge, säger Mats Åstrand.

Vad för typ av lägen söker ni när ni ska etablera er? – Domino´s är en pizzeria där man beställer hem maten. Vi skiljer oss därför från exempelvis Max eller McDonalds som kan ha sina restauranger vid rastplatser eller vid bensinställen. De restauranger som öppnas nu kommer vi att driva i egen regi, men i en fortsatt expansion kan det handla om franchise.

Konceptet för pizzajätten är främst att ta emot digitala beställningar på pizzor. I grannlandet Danmark kommer 70 procent av omsättning från de beställningar som görs via mobilen eller datorn. Även i Norge har de liknande tekniska lösningar för beställning och betalning.

För varje ny restaurang som öppnas, kommer mellan 15-20 personer att anställas. De genomgår en intern utbildning där de lär sig om restaurangbranschen och hur man driver affärer. Visionen är att anställa personer som efter ett tag kan ta över och driva pizza-restaurangen i egen regi.

Relaterade artiklar