Laddar

EXTRA: Nya uppgifter om mordet i Åhus

Polisen undersöker fastigheten efter mordet i Åhus. - Foto: Arkiv

Obduktionen visar att kvinnan i Åhus dog av det grova våldet. Nu kommer fler uppgifter om mordet och den misstänkta gärningsmannen.

delningar

På torsdagen blev den 29-åriga mannen omhäktad på sannolika skäl misstänkt för mordet i Åhus och ett nytt datum för åtal är satt till 5 juli. Han har nu suttit frihetsberövad i över tio veckor, efter att en jämnårig kvinna blev bragd om livet den 10 april i år. Motivet till mordet har åklagaren inte velat gå in på.

Inledningsvis har polisen knackat dörr, genomsökt containrar och eftersökt fler vittnesuppgifter från allmänheten. En mängd föremål har skickats på analys och kvinnans kropp har undersökts av Rättsmedicinalverket i Lund.

– Obduktionen är genomförd och det har kommit ett preliminärt besked från rättsläkaren. Det kan jag inte gå in på förrän det är definitivt. Men våldet som hon utsattes för är dödsorsaken, säger åklagare Martin Hansson till Kvällsposten.

Ännu finns det inget datum bestämt för när åtalet kommer att skickas in. Utredningen kommer att ta lång tid att genomföra. Det väntas fortfarande svar från Nationellt Forensiskt Centrum på det material som skickats dit från brottsplatsundersökning.

Samtidigt har 29-åringen genomgått en så kallad personutredning, där Kriminalvården har yttrat sig till Kristianstad tingsrätt. Det dokumentet visar nya uppgifter om den misstänkta mannen.

Det framkommer att han har bott i en vinterbonad stuga hyrd av en släkting för 1 500 kronor per månad. Han levde under ordnade förhållanden och är ostraffad sedan tidigare. Mannen är högutbildad och hade ett heltidsjobb.

Den kvinna som han misstänks ha mördat var hans sambo. De levde tillsammans i cirka fem månader och de hade enligt mannen inga större bråk eller diskussioner. Han säger sig inte ha några problem med våld eller aggression.

Utredningen kommer att användas ifall mannen blir dömd för brott till att avgöra ifall han ska sitta på anstalt eller avtjäna straff inom frivården. Själv förnekar han brott. 24kristianstad har sökt åklagaren för en kommentar.

Relaterade artiklar