Laddar

EXTRA: Nya förhör med mordmisstänkta 25-åringen

I dag hölls det nya förhör med den 25-åriga man som misstänks för mordet i centrala Kristianstad.

delningar

Det var på söndagen vid 13-tiden som polisen larmades till lägenhet i Kristianstad och fann en död man i 30-årsåldern. Han uppges ha avlidit till följd av yttre våld och kroppen har skickats på obduktion hos Rättsmedicinalverket. Nu genomför polisen ett intensivt arbete med att samla information om händelsen.

– Polisen jobbar mycket med fotfolk, det vill säga den delen av utredningen som inte kan vänta. De söker efter sådant som har betydelse för utredningen, bland annat genom att knacka dörr och ta saker i beslag, säger åklagaren Christoffer Ramqvist.

Den 25-åriga man som misstänks för mordet sitter anhållen sedan söndag kväll. Senast i morgon måste åklagaren ta beslut ifall han ska begära honom häktad. Mannen är fortfarande anhållen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– I eftermiddag (tisdag) ska vi hålla nya förhör med honom. En rättsläkare ska också undersöka ifall han har några skador eller skavanker på kroppen, säger Christoffer Ramqvist.

Vad är skillnaden mellan att leda en mordutredning och att leda förundersökningar för brott med lägre straffskala? – Skillnaden är att man få betydligt mer utredningsresurser. Polisen ställer upp med många gubbar.

Polisen ska nu utreda vilka kopplingar gärningsmannen och mordoffret hade till varandra. Den man i 30-årsålderns som hittades avliden ska ha varit anmäld försvunnen sedan en tid tillbaka.

Relaterade artiklar