Laddar

EXTRA: Ny matkedja ska etablera sig på orten

Nu är det klart att Åhus kommer att få en ny stormarknad. "Samhället utvecklas positivt", säger butikkedjans pressansvarige.

delningar

Under en längre tid har en fastighetsägare i Åhus haft visionen att få dit en ny matbutik. I januari lämnades bygglovsansökan in för en byggnation på Sandvaktaregatan, men då var ännu ingen bestämt. Nu har matkedjan Willys börjat att planera för en etablering.

– Åhus är en attraktiv marknad och en ort där det finns mycket människor särskilt under sommaren. Vi ser att orten har en stor utvecklingspotential, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys.

På det senaste mötet i byggnadsnämnden tog politikerna beslutet att godkänna detaljplanen som möjliggör byggandet av en livsmedelsbutik. Beslutet ska även upp i kommunfullmäktige innan planen blir laglig. Det är en helt ny fastighet som ska uppföras.

– Vi har två koncept inom Willys och det är den största av de butikerna som kommer att finnas i Åhus. Den blir cirka 3 000 kvadratmeter. De som varit i butikerna i Kristianstad kommer att känna igen sig, säger Johanna Eurén.

Butiken kommer att ligga längs norra infarten till Åhus. Det vill säga intill väg 118, bara ett stenkast från Studio Glashyttan. Planen är att öppna till sommaren år 2019. Det förutsätter dock att detaljplanen godkänns av kommunfullmäktige i juni och att bygglovet sedan blir godkänt i byggnadsnämnden.

Vad är det som utmärker Willys som butik? – Affärsidén är att ha Sveriges billigaste matkasse. Vi har mycket färskvaror och ett brett sortiment, där grunden är att ha låga priser, säger Joahanna Eurén.

När butiken blir verklighet så räknar Willys med att behöva rekrytera cirka 25 personer till sin butik.

Willys historia.

Den första butiken startade år 1975 i Göteborg då Lars Lundin öppnade LL Livs. Cirka tio år senare öppnade Willy Schlee lågprisbutiken Willys Cash i Kungsbacka. De båda slog sig samman och blev Willys.

I dag ägs kedjan av Axfood och har cirka 200 butiker i hela landet.

Fakta: Willys hemsida

Relaterade artiklar