Laddar

EXTRA: Max Liljedahl vann finalen av Ta chansen!

Nu har vinnaren av Ta chansen korats. "Jag älskar att sjunga", säger Max Liljedahl som tog hem hela tävlingen.

delningar

På fredagen var det final i Kristianstads egna melodifestivalen som går under namnet ”Ta chansen”. I flera veckor har arrangörerna åkt runt på turné för att hitta lokala talanger i åldern 12-18 år. Nu har det hela avgjorts efter att allmänheten röstat bland det tolv bästa bidragen.

Vinnaren korades av Robin Bengtsson, som förra året tog hem hela Melodifestivalen och som representerade Sverige i Eurovision. Det blev 12-årig Max Liljedahl från Kristianstad som tog hem titeln.

– Jag hade inte väntat mig detta, det blev en ganska stor chock. Jag känner att det är väldigt roligt att stå på scen och jag älskar att sjunga, säger han.

Låten han framförde var Set Fire To The Rain med Adele. Det visade sig att framförandet föll både juryn och publiken i smaken. Max fick ta emot stora hyllningar då han framförde sången på nytt.

– Jag känner att låten passar mig, med den kan jag ta ut mina känslor, säger Max Liljedahl.

 

 

Alice Willgottson, Felicia Leffler och Linnéa Sedelie är tre av talangerna som kom till final i Ta chansen.

 

Deltävlingarna startade i Åhus i början av februari. Efter det har Degeberg, Fjälkinge, Tollarp, Vä/Öllsjö och Kristianstad avverkats. Ett hundratal personer samlades på Stora Torg för att applådera alla deltagare.

– Jag var riktigt nervös, nästan så att man skulle svimma. Jag brukar sjunga hemma och gillar att stå i centrum, men har inte stått på scen så här förut. Detta var första gången, säger Felicia Leffler.

– Det är kul att små röster som gömmer sig i sådana här småstäder för chansen att visa sin talang. Det är nervöst för alla, men vi gör det för att det är roligt, säger Linnéa Sedelie.

Ta chansen avslutades med att Robin Bengtsson gav en minikonsert på torget. I morgon fortsätter festligheterna på samma plats, bland annat med Melodikrysset och show med Bolibompadraken.

Se fler bilder från finalen av Ta chansen här nedanför.

Relaterade artiklar