Laddar

EXTRA: Man dömd för våldtäkt mot barn

En man har dömts för våldtäkt mot barn. Nu kommer straffet från tingsrätten.

delningar

Mannen som är i 18-årsåldern var placerad i ett familjehem i Hässleholm. Han levde där tillsammans med sina fosterföräldrar och med deras tre döttrar, varav minst två av dem var minderåriga. En dag hände något som vände upp och ner på deras liv.

18-åringen befann sig hemma när våldtäkten skedde år 2016. Han kollade på en film den kvällen och i ett rum intill befann sig ett fostersyskon tillsammans med en kompis. De lade sig på hans säng och mannen lade sig vid fotändan. Därefter går uppgifterna isär om vad som hände.

Enligt domen har 18-åringen börjat att tafsa på den 12-åriga kompisen. Han ska ha tagit henne både på benet, på trosorna och ha fingrat henne. Det ska ha pågått i fem minuter och likställs med våldtäkt.

Flickan ska upprepade gånger ha sagt ”jag vill inte” och försökte att knuffa bort 18-åringen. Hon berättade sedan för fostersyskonet om vad som hade skett. Mannen själv nekar till att ens ha rört henne.

Nu döms han för våldtäkt mot barn till 130 timmars samhällstjänst. Han ska också betala 100 000 kronor till den flicka som han våldtagit. Det framgår av en dom från Hässleholms tingsrätt.

Relaterade artiklar